Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla Derince’de düzenlenen programlarda şehitlerimiz rahmet, minnet ve saygıyla anıldı

İlk Tören Kaymakamlıkta

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Derince’de de bir dizi program gerçekleşti. Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen programlar kapsamında ilk olarak Kaymakamlık tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleşti. Şehitlerimizin saygı ve rahmetle anıldığı törende Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Garnizon Komutanı Vekili Dz. Kd. Albay Cenk Okul, Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulundu. Kaymakamlıktaki törenin ardından İlçe Müftülüğü tarafından Derince Şehitliği’nde çok anlamlı bir program daha düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştiği programda Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile şehitlerimiz rahmetle anılırken, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılarak, dualar edildi.

19 Mayıs Anadolu Lisesi

Derince’de Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programlar 19 Mayıs Anadolu Lisesi tarafından Şükrü Aracı İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Çanakkale Zaferini anlatan video gösterimin sinevizyon eşliğinde yansıtıldığı programda 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Çanakkale Geçilmez’ Oratoryosu da salonu dolduranların büyük beğenisini topladı. ‘Çanakkale Şehitlerine’ ve ‘Bir Yolcuya’ adlı şiirlerin okunduğu,  Çanakkale’de destan yazan kahramanlardan anıların aktarıldığı program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.