Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında ilçedeki özel çocuklarla Nazende Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Özel Gülünce Rehabilitasyon Merkezi, Özel Körfez Verimli Özel Eğitim Okulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve ilçe genelindeki okullarda eğitim gören özel öğrencilerin katıldığı buluşma, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

DEĞERİN FARKINDAYIZ

Programa Başkan Şener Söğüt dışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Başkan Yardımcısı Osman Yurt, kurum yetkilileri ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Programda özel çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Şener Söğüt, “Kalplerinizdeki sevgi, yüzünüzdeki tebessüm, gözlerinizdeki heyecan ile dünyamıza kattığınız +1 değerin farkındayız” dedi.

TOPLUMUN EN ÖZEL KESİMİ

Tüm vatandaşların Down sendromu konusunda bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Söğüt, “Bizler farklılıklarımızla bir bütünüz. Bu bütünlük toplumumuzun her kesimini temsil ediyor. Böylesine farklılıklarıyla güzel bir toplumun en özel kesimini ise Down sendromlu bireyler oluşturuyor” dedi. Başkan Söğüt, down sendromlu bireylerin sosyal hayatta daha etkin rol almaları ve entegre olmaları adına yapılan tüm çalışmaların da destekçisi olacaklarını belirtti.

BAŞKAN DA EŞLİK ETTİ

Başkan Şener Söğüt’ün konuşmasının ardından çocuklarla birlikte kahvaltı yapıldı. Salona palyaçoların girmesi ile birlikte çocukların neşesi ikiye katlanırken, müzikle beraber de renkli görüntüler oluştu. Başkan Söğüt çocuklara küçük birer hediye takdim ederken, dans eden ve oyun havası ile oynamaya başlayan çocuklara da eşlik etti.

 

 

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.