Paylaş

Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Gebze bölgesinde süren direniş ve grevlere işaret ederek: “İşçilerin tüm taleplerinin yanındayız. Gebze halkını bu direniş ve grevleri sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Ekonomi politikalarına değinen Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, emekçilerin sefalet koşullarına mahkum edildiğini söyledi. Gıda fiyatlarından enerjiye, ulaşımdan giyime, her gün artarak gelen zamlar ve bunlarla birlikte ücretlerin erimesiyle emekçilerin yoksulluğunun giderek derinleştiğini ifade eden Akar, “Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları bitireceğiz” diye iktidara gelen AKP, Türkiye’yi gün geçtikçe daha derin bir yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların içerisine sürüklüyor. Son çeyrekte büyüme yüzde 7 olsa bile, işçi ve emekçilerin ekmeği her geçen gün küçülüyor, patronlar zenginleşirken vatandaş sefalet koşullarına mahkûm ediliyor” dedi.
“FATURA YİNE HALKA ÇIKACAK”
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı yeni adımlara da değinen Akar, “Fatura yine halka çıkacak. Parası olan parasından para kazanacak. Hazineden yine servet sahiplerine kaynak aktarılacak. Resmi enflasyon yüzde 80’e dayanmış, Türk Lirası pul olmuşken; hükümet yine bir avuç kesime gelir garantisi sağlıyor. Kur Korumalı Mevduat ile enflasyon dizginlenmediği gibi Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi ile de dizginlenmeyeceği açık. Bakanı Nebati’nin “Bu sistemde dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyorlar. Çarklar dönüyor” açıklaması, yaşanan krizin faturasını bizlere ödetmek isteyenlerin en açık itirafıdır” diye konuştu.
“DİRENİŞ VE GREVLERE SAHİP ÇIKALIM”
“Bizleri mahkûm ettikleri bu düzeni ancak işçi ve emekçilerle birlikte mücadele edip, taleplerimiz etrafında birleşirsek değiştirebiliriz” diyen Akar, “Hemen yanı başımızda, bölgemizde bulunan Neşe Plastik ve Asen Alüminyum işçilerinin hakları için yürüttükleri, insanca bir yaşam mücadelesi devam ediyor. Tuzla’da bulunan Mutlu Akü ve Mutlu Plastik işçileri de toplu iş sözleşme görüşmelerinde patronun sefalet ücretine karşılık vererek greve çıktı. Öte yandan Novares işçileri ise grev arifesinde, günlerdir fabrikalarında sürdürdükleri mücadelenin meyvelerini imzaladıkları sözleşme ile aldı. Bu da gösterdi ki; mücadele eden, hakkını arayan işçi emeğinin karşılığını alıyor. Neşe Plastik, Mutlu Akü ve Mutlu Plastik işçilerinin insanca yaşayacak bir ücret için sürdürdükleri grev grevimiz, Asen Alüminyum işçilerinin sendikalı çalışmak için başlattıkları direniş direnişimizdir. İşçilerin tüm taleplerinin yanındayız. Gebze halkını bu direniş ve grevleri sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.