Paylaş

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak hemşehrilerinin ve tüm İslam camiasının bayramını tebrik etti.

Birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın zirveye ulaştığı, Allah’a teslimiyetin sembolü bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşadıklarını vurguladığı mesajında Başkan M. Yasin Özlü şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Rabbimizin bizlere huzur ve sevinç vesilesi olarak bahşettiği eşsiz güzel anlardan biri olan Kurban Bayramı’na bir daha hep birlikte kavuşmanın bahtiyarlığını ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi duygularımızın doruğa ulaştığı bu müstesna bayramda Kurban ibadetimizi ve Allah’a kulluk görevimizi yerine getirirken; yardıma muhtaç komşularımızı, gözü yollarda olan büyüklerimizi ve kimsesizleri, geleceğimizin hazinesi çocuklarımızı, yetim ve öksüzlerimizi sevindirmeyi unutmayacağız. Sosyal dayanışmanın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın mutluluğunu yine hep birlikte ilçemizde yaşayacağımıza inanıyorum.

Başiskele Belediyesi olarak bizler her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da gönülden bağlı olduğumuz hemşehrilerimizin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Özellikle kurban kesen vatandaşlarımızın kurban atıklarının gelişigüzel atılıp çevre ve görüntü kirliliğine neden olmaması için mesai arkadaşlarımız bayram boyunca canla başla sahada olacaklar.  Hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve temiz ortamda, huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için ilçemizdeki camilerimizde bayram temizliği yaptık. İlçemiz genelindeki kabristan ve şehitliklerimizin yabani ot temizleme, bakım ve onarım çalışmalarını da tamamladık. Vefat eden vatandaşlarımızın ebedi istirahatgâhlarını güzelleştirmek ve onlarında bayram yaşamaları için arefe günü ve bayramın ilk günleri kabristan ziyaretine gelen vatandaşlarımıza çiçekler dağıtacağız. Bayramın ikinci günü ise 25. Geleneksel Kent Bayramlaşmamızı Barbaros Semt Meydanı’nda saat 11:00’da gerçekleştireceğiz. Bayramın manevi duygusunu ve coşkusunu hep birlikte yaşayacağımız kent bayramlaşmamızda siz değerli komşularımı de bir arada görmekten mutluluk duyacağım.

Bu vesileyle başta Başiskeleli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyor, bu mübarek bayram günlerinin gönüllerinize ve hanelerimize huzur, ilçemize, ülkemize tüm gönül coğrafyamıza sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.