Paylaş

Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1958’den beri Gölcük halkına hizmet vermeye devam ediyor. 62 yıllık geçmişinde, zaman içinde değişik adlar alarak binlerce  öğrencinin hayatında anılar oluşturan bir okul oldu. Başlangıçta Gölcük Akşam Kız Sanat Okulu, sonradan Gölcük Kız Enstitüsü ve Gölcük Kız Meslek Lisesi, son olarak da Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla mezunlarının anılarında yer etti. Bu mezunlar arasında bir grup var ki gıpta edilecek bir arkadaşlık bağıyla mezun oldukları yıldan bu yana 51 yıl geçse de birbirleriyle görüşmeye devam ediyorlar.

Hatice Özmen Işıklı o zamanki adıyla “Gölcük Kız Enstitüsü”nden 1970-1971 eğitim öğretim yılında mezun oldu. O yıllarda çocuk gelişimi, giyim ve çizim gibi alanlardan mezun olan arkadaşları zaman içinde başka başka şehirlere taşındılar. Aradan geçen yıllar aile kurup çoluk çocuğa karışan, hatta babaanne ya da  anneanne olan bu arkadaşların birbirlerinden kopmalarına neden olamadı. Hatice Özmen Işıklı da bu arkadaşların bir araya gelmeleri için fırsatlar yaratan biri oldu.

1971 yılının bir başka mezunu olan Hacer Öztürk, önceleri gün konseptiyle bir araya geldiklerini belirterek daha sonra bir araya geldikleri zamanları etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek değerlendirdiklerini söylüyor. Öztürk tiyatro, sinema gibi etkinlikler yanında televizyon programlarına konuk seyirci olarak katıldıklarını ancak asıl altı çizilmesi gereken etkinliklerin ülkenin her köşesinden üniversite kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak, sel ve yangın gibi doğal felaketlerden etkilenen insanlara yardımcı olmak gibi çalışmalarının olduğunu söylüyor.

Öztürk bu konuda yaptığı çalışmaları şöyle özetliyor: “1970-71 mezunları olarak dostluğumuzu yaptığımız etkinliklerle devam ettirirken zamanla sadece yıllar sonra bir araya gelen insanlar olarak kalmak istemedik. Ülkemizin insanlarına yardımcı olabileceğimizi fark ettik ve buluşmalarımız sosyal sorumluluk çalışmalarına evrildi. Bu da bizi çok mutlu etti. Örneğin Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından yetkililerle iletişim kurup 150 adet okul çantasını kalem, defter, kalemtıraş, çeşitli boyalar ve kırtasiye malzemeleri ile doldurup afet bölgesine gönderdik. Yine SMA hastası bir çocuğumuzun Amerika’ya gidip ilacını alabilmesi için “el emeği göz nuru” ürünler üretip satarak katkıda bulunduk. Hacettepe Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuklarımızı sevindirmek için oyuncaklar yolladık. Her yıl ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri tespit ederek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim birlikteliğimizin en değerli yanı bu çalışmalar diyebiliriz.”

Sosyal sorumluluk çalışmalarının yanı sıra geziler de yaptıklarını belirten Öztürk, şunları ekliyor: “Aynı dönemden arkadaşlarım Kadriye Kavala, Mine Özer, Kadriye Edik, Nilgün Alademir, Hacer Türker ve Şennur Uydurucu ile birlikte bir araya gelmek için değişik etkinlikler planlıyoruz. Mesela Bolu’da yaşadıklarını öğrendiğimiz Dikiş Öğretmenimiz Aliye Altınsoy ve Çocuk Bakımı Öğretmenimiz Meral Hanım’ı ziyaret etmek için bir Bolu gezisi planladık. Hem Bolu’yu gezdik hem de öğretmenlerimizi ziyaret ettik.”

Son olarak Gölcük Kız Enstitüsü’nün o zamanki armasını yüzük şeklinde tasarlayıp özel olarak bu yüzükleri yaptırdıklarını söyleyen Hatice Özmen Işıklı “Yüzüklerimizi taktığımızda çok mutlu olduk. Aramızdaki bağı oluşturan okulumuza duyduğumuz sevginin yansımasıydı sanki.” diyor.

Okulun bugünkü öğrencileriyle de bir araya gelmeyi arzuladıklarını belirten Işıklı “Bizler okulun şu anda öğrencisi olan genç kızlarımızla da buluşup onlara lise yıllarında başlayan dostlukların nasıl bir ömür boyu sürebileceğini kanıtlamak istiyoruz.” diyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.