Paylaş

İzmit Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Devrim Bal, Cumhuriyet Parkı ile ilgili Büyükakın’a seslendi: Lütfen, İzmit halkını saf yerine koymayın. Hukuka uyarsanız, kanunları uygularsanız emin olun iyi hissedeceksiniz. Kanunlara uyun, halka örnek olun Sayın Başkan.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit’te halkın yararına yapacağı çalışmalarına engel olma çabaları Cumhuriyet Parkı’nda da sonuç vermedi. Bin bir türlü oyun ve hile ile ele engellemeye çalışılan yenileme projesinde İzmitliler parkına sahip çıktı. Dün gerçekleşen Büyükşehir meclisinde ise Cumhuriyet Parkı’nın protokol ile İzmit Belediyesine devri görüşüldü. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan İzmit Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Devrim Bal, Büyükakın’a seslenerek kanunlara uymasını ve halka örnek olmasını istedi.

“HALKIN OLANI HALKA VERECEKSİNİZ”

Devrim Bal paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Halkın olanı halka vermek için bu kadar açıklamaya ne gerek vardı ki? Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi 2005 yılında bir karar alıyor ve 20 dönüm altındaki alanları ilçe belediyelerine devrediyor. Yani halkın seçtiği ilçe belediye başkanlarına. Yani halka. Şimdi siz diyorsunuz ki, “Olsun o kararı alanlar bizim meclisimiz ama biz halkın olanı öyle doğrudan halka veremeyiz. Ben bir bakarım, gerek görürsem ortak ederim. Öyle parkı, yeşil alanı daha iyi koşullarda halkın kullanımına verir miyim?” filan.

“BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANI RANTA DUR DEDİ”

Aslında yıllardır İzmit Belediyesi uhdesinde olan Cumhuriyet Parkını lütfetmeye çalışıyorsunuz Sayın Büyükakın. Yıllardır birilerine peşkeş çekilmek için kurulan sistem bir kadın belediye başkanı gelince tamamen çöküyor. Çünkü o kadın başkan ranta dur diyor ve ihalesi biten işletmeleri belediye eliyle işleterek vatandaşına uygun ve kaliteli hizmeti vermeye başlıyor. Lütfen, İzmit halkını saf yerine koymayın. Hukuka uyarsanız, kanunları uygularsanız emin olun iyi hissedeceksiniz. Kanunlara uyun, halka örnek olun sayın başkan.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.