Paylaş

İzmit Belediyesi Koordinatörü Hakan Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde Cumhuriyet Parkı’nın bir lütuf gibi İzmit Belediyesine protokol ile devredilmesine “Cumhuriyet Parkı zaten İzmit’indir, İzmit Belediyesinindir. Lütfen Kanuna göre hareket edin” açıklamasını yaptı

İzmit Belediyesinin kentin kalbi Cumhuriyet Parkı’nda başlattığı yenileme projesi, aylardır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından akıl almaz engellemeler nedeniyle sekteye uğruyor. Büyükşehir Belediyesinin, tüm bu oyunlarına karşın bir de mecliste Cumhuriyet Parkı’nın İzmit Belediyesine protokolle devir kararı şaşkınlıkla karşılandı. İzmit Belediyesi Koordinatörü Hakan Yalçın da yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Parkı’nın zaten İzmit Belediyesinin olduğunu hatırlattı.

BÜYÜKŞEHİR YASAKLAMAYA ÇALIŞTI

Yalçın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Mecliste bir şey oldu. Hiçbir şey olmasa da bir şey oldu. Zaten İzmit halkının olan Cumhuriyet Parkı, lütfen İzmit halkına veriliyor gibi yapıldı. Ama tam verildi mi, verilmedi mi ne oldu ben anlamadım. Korkuyorum bunun altından da bir şey çıkacak diye. Çünkü geçmişte de aynı başkan “Cumhuriyet Parkı’nı zaten size vereceğiz” demiş, ardından bir takım bürokratik kurulları devreye sokmuş, anlamsız koruma alanı kararları alarak parka çivi çakılmasını bile yasaklamaya çalışmıştı.

ÇALIŞMALARI ENGELLEMEK İÇİN

Vatandaşın memnun olmasından rahatsız olacaklar ki yıllardır İzmit Belediyesine ait olan Cumhuriyet Parkı ile ilgili bir yenileme projesi ortaya atıyorlar. İzmit Belediyesi tarafından yapılacak olan tadilat çalışmalarını engellemek için bölgeyi sit alanı ilan ediyorlar. Planlar, programlar ta ki İzmitliler parkına sahip çıktığında iptal oluyor.

GELİN YİNE KURDELEYİ BİRLİKTE KESELİM

Şimdi bir daha halkın olanı halka vereceğiz diyor ya, işte o yüzden korkuyorum. Tıpkı önceki gibi, peşinden hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu gibime geliyor şimdi. Oysa bugün Büyükşehir Belediyesinde görüşülen parkın protokolle devir kararı zaten tamamen kanunsuzdur. Cumhuriyet Parkı zaten İzmit’indir, İzmit Belediyesinindir. Lütfen Kanuna göre hareket edin, Başkan Hürriyet’in de dediği gibi gelin yine kurdeleyi birlikte keselim” ifadelerine yer verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.