Paylaş

İzmit Belediyesi Encümeni, Doğa Kışla Pazar Alanı’nda kurulan Cumartesi pazarında vatandaşa hakaret eden ve saldırıda bulunan pazarcıya bir hafta tezgâh kapatma cezası verdi

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar alanlarında yaptığı denetimlerle halkın refah ve huzurunu sağlıyor. Bu kapsamda cumartesi pazarının kurulduğu Doğu Kışla Pazar Alanı’nda vatandaşa hakaret eden ve fiziksel saldırıda bulunan pazarcı için İzmit Zabıtası ve Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası tutanak tutarak encümene sevkini sağladı.

ÖNCEDEN DE CEZA ALMIŞTI

Daha öncesinde yine aynı esnafa hileli fiyat etiketi ve yanıltıcı ifade kullandığından Belediye Encümeni tarafından ceza-i işlem uygulanmıştı.12 Temmuz 2012 tarih ve 28351 sayılı Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereğince 1 takvim yılı içinde iki kez ceza-i işlem uygulanan pazarcıya belediye encümeni tarafından 1 haftalık kapatma cezası verildi.

ŞERİT VE DUBALARLA KAPATILDI

Pazarcının tezgâh açtığı yer şerit ve dubalarla kapatıldı. Kapatılan yere ‘Pazar yerinde tüketiciye karşı sözlü veya fiili kötü muamelede bulunulması nedeniyle bu alan bir hafta süreyle faaliyetten men edilmiştir’ yazısı konuldu. Zabıta ekiplerinin ve Pazarcılar Odasının bu uygulaması beğeni topladı.

VATANDAŞ ODAKLI HİZMET TAKDİR TOPLADI

Vatandaşların şikâyetlerinin dikkate alındığını belirten yetkililer, “Vatandaşın şikâyeti üzerine hakaret ve fiziki müdahalede bulunan pazarcı esnafına 1 hafta süreyle tezgâh açmama cezası verdik. Satıcıların, müşterinin velinimet olduğunu unutmamaları gerekir. Ayrıca pazarlarda denetimlerimiz sıklıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.