Paylaş

Körfez Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 11 gündem maddesi yer aldı. Tutanak özetinin oylanması sonrasında 2023 Yılı Bütçe Performans Programının görüşülmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Oy çokluğu ile kabul edilen raporla ilgili konuşan Başkan Söğüt, “Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız ve ne kadar bütçemiz varsa bu kent için harcayacağız” dedi.

TEK TEK CEVAPLADI

Muhalefet tarafından gelen eleştirilere tek tek cevap veren Başkan Şener Söğüt, “Muhalefet şerh raporu hazırlamış, eleştiri cephesinden yaklaşacaktır tabiî ki de saygı duyuyoruz. Rakamları istediğiniz şekilde okuyabiliriz. Nereden baktığımız önemli.

En yoğun çalışmanın olduğu bir dönemdeyiz. Ülke genelinde dışa bağımlılığı en aza indirmek için hükümetimiz gerçekten önemli adımlar atıyor.

EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET İÇİN VARIZ

Bizler de Körfez’e en iyi şekilde hizmet etmek adına çalışıyoruz. Hepimizin hedefi ve amacı da bu aslında. Göreve geldiğimizden bu yana gerek pandemi gerekse diğer konular projeleri hayata geçirmemizde gecikmelere sebebiyet verdi. Bu gecikmişliğimizi önümüzdeki süreçte gidereceğiz. Bu kente iktidarı ve muhalefeti her birimiz hizmetlerden mutlu oluruz.

EKSİĞİMİZ ELBET OLABİLİR

Elbet eksiğimiz olacak. Yapamadığımız, daha sonraki süreçlere bıraktığımız projeler olabilir. Gelirlerimiz artmadı ama gider maliyetimiz arttı. Belediye olarak süreç bizleri de etkiliyor. Belki bazı hizmetlerimizde eksiklikler olabilir, öteleyebiliriz, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Ne kadar gelirimiz varsa o kadar harcama yapacağız. Var olan bütçenin tamamını bu ilçe için kullanacağız.

İHALESİ 3 EKİM’DE YAPILACAK

Samsun Mahallesi’nin taşınması ile ilgili olarak konutların ihalesi 3 Ekim’de yapılacak. 550 konut ve 1 Cami’nin ihalesini TOKİ yapıyor. İlk günden beri de adımların atılması için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalıştık. Bugün geldiğimiz nokta;  yapılan iyileştirme ile birlikte anlaşmalarda yüzde 40’ları geçti. Ve ben inanıyorum ki en kısa sürede çok daha yukarılara geçecek. 2024 sonu itibari ile konutlar tamamlanacak ve Kentsel Dönüşüm İşlemi tamamlanmış olacak inşallah” dedi.

105 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

“Hiçbir şey yapılmamış gibi konuşmak doğru değil” diyen Başkan Söğüt, “105 projeyi hayata geçirdik. Kentin her noktasında neye ihtiyaç varsa o doğrultuda adımlar attık. En önemli sorunumuz altyapıydı. Asbest borulardan bu ilçenin insanlarını kurtardık. 40 yıl önceki teknolojiydi ve yeniledik. Kansere sebebiyet veriyordu. Aksamalar oldu ama Allah’a şükür bu kentte bu dönem atılan asfalt ile birçok mahalle yenilendi.

PRESTİJ CADDELER OLUŞTURUYORUZ

Altyapı çalışması görülmeyen çalışmadır. Ama yapılmazsa ne olur; yağmur yağdığında kanal problemi yaşandığında, sular kesildiğinde belli olur. Yüzde 40’lara varan düzeyde kayıp kaçak oranımız vardı. Şimdi yüzde 5’lere indi. Biten yerleri de hemen asfaltlıyoruz. Ciddi bir asfalt seferberliği var. Sadece asfaltda değil. Üstyapısı yenilenen caddeleri birer prestij caddeye çeviriyoruz” dedi.

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Başkan Şener Söğüt’ün konuşmalarının ardından diğer gündem maddeleri de tek tek görüşülerek karara bağlandı. Dilek ve temenni kısmında da meclis üyeleri söz alarak gördükleri eksiklikleri aktardılar. Başkan Şener Söğüt meclis üyelerine tek tek teşekkür ederken, Ekim ayı meclisinin de 5 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.