Paylaş

Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın yaz dönemini sosyal açıdan değerlendirmek gayesiyle düzenlediği ‘Ofisbaşı Sohbetleri’nin 4’üncüsüne Aydınlar Ocağı eski başkanı Dr. H.İbrahim Kahraman konuk oldu. KAO & HES ortak ofis binasında gerçekleşen ve “Fas ve İspanya Seyehatinin Düşündürdükleri” başlığında yapılan programa Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanları Süleyman Pekin, Av.Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar, Kocaeli Millî Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Azer-Genç Derneği Başkanı Sinan Çalışkan, Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkan Yardımcısı Salih Karabey, Kocaeli Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Recep Sarısakal, Kocaeli Türk Ocağı Yöneticisi Av.Aysel Yılmaz Çetin, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Yöneticisi Mustafa Söğüt, İSKİ ve İSU e. Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, MHP ve İYİP e. Körfez İlçe Başkanı Av.Naci Kara ile KAO yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Ocak Başkanı Süleyman Pekin, kendisiyle birlikte 4 başkanın birarada bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti. Kıbrıs, kapalı Maraş ve Amerika’dan sonra Kuzeybatı Afrika – Güneybatı Avrupa ile birkaç hafta arayla bir dünya turuna dönüşen sohbetlerin bir sonraki mevzusunun Ortaasya/Türkistan olacağının müjdesini verdi.

Dr. İbrahim Kahraman önce Fas’ın Merakeş, Kazablanka ve Rabat şehirleri hakkındaki izlenimlerini aldığı notlarla birlikte paylaştı. Merakeş’in geleneği, Kazablanka’nın modernliği ve başkent Rabat’ın ise hem modernliği hem de geleneği yansıtan şehirler olduğunu vurguladı. Fas ile İspanya arasındaki Boğazın güneyindeki Tanca şehriyle kuzeyindeki Cebelitarık’ın birbirinden izler taşıdığını aktaran Kahraman, İspanya’nın Andalusia (Endülüs) Bölgesinde belli bölgelerde ve Kordoba (Kurtuba), Granada (Gırnata), Sevilla (İşbiliye) gibi şehirlerde İslam Medeniyetine ait eserlerin yaşayabildiğini belirtti. Parkları ve anıt eserleriyle ünlü Başkent Madrid’de bile Endülüs Döneminden kalma eserlerin varlığından bahseden Dr. Kahraman Faslı Müslümanların İspanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine milyonlarca göç verdiğini de sözlerine ekledi.

Program sorulan sorular ve yapılan katkılarla dost meclisi tarzında devam etti. Sunum sonrasında eski başkan Ahsen Okyar, Dr. İbrahim Kahraman’a Kandıralılar Derneği Albümünü takdim etti.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.