Paylaş

 

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Yahya Kaptan Mahallesi’nde faaliyete geçirmeyi planladığı; engelli ailelerine ve yakınlarına umut olacak Otizm Spor ve Yaşan Evi’nde çalışmalarda sona gelindi

Sosyal belediyecilik anlayışıyla İzmit halkını gülümsetmeye devam eden İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilecek olan Otizm Spor ve Yaşam Evi’nde sona yaklaşıldı. İç ve dış mekânda son dokunuşların yapıldığı merkez engelli bireylere ve ailelerine umut olmaya hazırlanıyor.

TÜM ENGELLİ GRUPLARA KAPILARINI AÇACAK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim vaatlerinden biri olan Otizm Spor ve Yaşam Evi’nde öncelikli olarak otizmli bireylerin, sonrasında da tüm engelli grupların ihtiyaç duyduğu fiziksel aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri spor odaları, duyu bütünleme eğitimi odaları, bireysel görüşme odaları yer alıyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından titizlikle düşünülen dış mekânda ise golf oyun alanı, kum ve su oyun alanı, hobi bahçesi, engelli oyun parkı, basketbol sahası, bisiklet yolu ve tırmanma tepecikleri gibi çeşitli alanlar bulunuyor.

EĞİTİCİ VE GELİŞTİRİCİ HİZMETLER

Yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan Otizm Spor ve Yaşam Evi; beden eğitimi öğretmeni, ergoterapist, özel eğitim öğretmeni ve fizyoterapistten oluşan uzman kadrosu ile çalışmalarını yürütecek. Engelliler ve aileleri yönelik eğitici ve geliştirici hizmetler bütününü sunmayı hedefleyen Otizm Spor ve Yaşam Evi’nin yakın zamanda açılışı yapılacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.