Paylaş

Doğaya ve insana dost, üretim yapan üreticilerle, tüketicileri buluşturan İzmit Belediyesinin İzmit Çarşısı’na ilgi her geçen gün daha da artarken, toplam üretici sayısı da 200’ü buldu

Yerel kalkınmayı sağlayan, kadınları güçlendiren İzmit Çarşısı, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Büyük ilgi gören İzmit Belediyesinin İzmit Çarşısı üreticilere, esnafa ve kadın girişimcilere sanal satış imkanı sunuyor. Türkiye’de faaliyet gösteren e-ticaret platformları dükkan açma ve listeleme ücreti alırken, İzmit Çarşısı’nda ise dükkan açmak ve ürün listelemek ücretsiz.

ÜRETİM SÜREÇLERİ İYİLEŞİYOR

İzmit Belediyesinin bu projedeki iş birlikçisi Good4Trust, satışlardan yalnızca %7 işletim için katkı payı alıyor. Üstelik adil üretim yapmaya çalışan üreticiler, Good4Trust konseyi tarafından değerlendirmenin sonucunda %7’lik katkı payını %3’e kadar düşürebiliyor. Dolayısıyla üreticiler, üretim süreçlerini iyileştirdikçe, hem doğaya daha az zarar veriyor, hem de daha fazla kazanıyor.

BAŞVURU YAPABİLİRLER

İzmit Çarşısı üreticileri eğitimler, atölyeler ve düzenli olarak yapılan buluşmalar ile sürekli bir gelişim ve dönüşüm içerisinde. Birbirleriyle dayanışma içinde olan yerel üreticiler, her fırsatta bir araya gelerek birbirlerini destekliyorlar. İzmit Belediyesinin hayata geçirdiği İzmit Çarşısı’nda dükkan açmak isteyen vatandaşlar https://good4trust.org/ureticiol adresinden form doldurarak başvurularını yapabilirler. Detaylı bilgi almak için ise Üretici İlişkileri Sorumlusu Gamze Gül Biricik’e izmit.carsisi@good4trust.org mail adresinden veya 0850 885 08 62 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.