Paylaş

Dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açılan Dernekler Yerleşkesi ikinci grup misafirlerini ağırladı. Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Dernekler Yerleşkesi siz değerli derneklerimiz için özenle düşünüldü ve hayata geçirildi” dedi

Yenilenen yüzü ve yapısı ile İzmit Orhan Mahallesi’nde bulunan Necati Gençoğlu Kültür Merkezi bundan böyle Dernekler Yerleşkesi olarak hizmet verecek. Kocaeli’deki 12 ilçedeki derneklerin faydalanabileceği çok fonksiyonlu bir yapıya çevrilen bina geçtiğimiz gün ilk misafirlerini ağırlamıştı. Dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarına değer veren ve bu kuruluşların kentin mihenk taşı olduğuna inanan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde ikinci grup misafirlerini ağırladı.

“ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Başkan Hürriyet’in gerçekleştirdiği video sunumu konuklar tarafından oldukça beğeni topladı.  Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Sizleri burada ağırlamak bizim için çok kıymetli. Her bir araya gelişimiz yeni hizmetlerin kapısını açan bir başlangıç oluyor. Bu da bizi gururlandıran; yorulduk ama değdi dediğimiz buluşmalar. Bir çalışmamızın daha sonuna geldik. Çalışmalarımız artık meyvelerini verecek. Burası birçok insanımıza kapılarını açarak ihtiyaçlarına cevap verecek, hayatlarını ve çalışmalarını kolaylaştıracak. Bu çalışmalarda kentimize daha fazla değer katacak. Doyduğumuz kent burası olduğu için bu kente hep birlikte iyilikler, güzellikler katacağız düşüncesiyle her yeni başlangıçta, her yeni projemizde çok mutlu oluyoruz. Çok onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki yaptığımız her iş önce insanın hayatına dokunuyor, insana iyilik getiriyor ve tabi ki kentimizde de iyiliklerin kapısını açıyor.

“İLETİŞİM KÖPRÜLERİ KURUYORUZ”

Doğduğumuz şehirler farklı ama hepimiz İzmitliyiz, İzmit ortak paydası altında buluşuyoruz. Geleneklerimiz ve göreneklerimiz farklı ama hepimiz İzmit’te nefes alıyor, evimize İzmit’te ekmek götürüyoruz. Kısacası İzmit bizleri bir araya getiren, gönüllerimizi kaynaştıran bir kent. Sizler sayesinde bizler de İzmit Belediyesi olarak kamu yararına iş birliğini geliştiriyor, demokrasinin yaygınlaşmasına katkı sağlamak için her fırsatta sizlerle iletişim köprüleri kuruyoruz. İşte bu nedenle İzmit Belediyesinin yeni yönetiminin en temel politikalarından biri olan katılımcılığa da katkı sunacak, sadece İzmit’teki değil, tüm Kocaeli’de faaliyet gösteren derneklerin faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan Dernekler Yerleşkesini sizlerle birlikte hizmete açıyoruz.

“ÇOK GENİŞ BİR ALAN”

Daha güzel bir İzmit için mücadele eden, bu kente sahip çıkan hemşeri derneklerimizle her türlü işbirliğine açık olduğumuzu hizmete açtığımız Dernekler Yerleşkemizden ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımız ihtiyaçlara nasıl cevap verebilir, derneklerimizin çalışmalarına nasıl katkı sunabiliriz diye yola çıktığımız andan itibaren bütün tadilat ve yenileme çalışmalarında büyük bir titizlikle çalıştılar. Bu alan rahatlıkla kullanabileceğiniz, 1.760 metrekarelik çok geniş bir alan.

“11 DERNEK OFİSİMİZ BULUNUYOR”

Giriş katta bir posta kutusu ve evrak dolabı uygulaması ile sekretarya hizmeti bu yerleşkede ücretsiz bir şekilde sizin hizmetinizde olacak. Biliyoruz ki dernekçilik gönüllülük ister, özveri ister. Yeri gelir zamanınızdan fedakârlık yaparsınız yer gelir ailenizden fedakârlık yaparsınız yeri gelir paranızdan fedakârlık yaparsınız. Hiç yeri olmayan derneklerimiz de buradan rahatlıkla faydalanabilecek. Gönül ister ki bütün derneklerimize yer verebilelim. Burada dayanışmayla dönüşümlü bir şekilde en çok faaliyet gösteren derneklerimiz öncelikli olarak kullanabilecekler. Ofislerin dizaynında da toplantı standartlarınızı yükseltebilmek için içerisinde her türlü ekipmanı, alet, edevat, teçhizat, telefon, projektör vs. en ince noktasına kadar düşünüldü. Derneklerimizin kullanımı için 11 dernek ofisimiz bulunuyor.

“KOLAY KOLAY BULUNMAYACAK BİR SALON”

Tabii ki zamanla ihtiyaç ve taleplere bakacağız. Belki de bu ofislerimizi arttıracağız. Aşağıda bir alanımız daha var. Fazla ofis oluşturmak imkanımız olacak. Kullanım biçimlerini de hep birlikte belirledikten sonra sizden alacağımız geri dönüşlerle daha fazla imkan sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca 10 kişilik ve 60 kişilik iki ayrı toplantı odamız bulunuyor. Şu anda bulunduğumuz salonu önemsiyorum çünkü birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip. Yaklaşık 400 kişilik kapasitesiyle şık ve çok kullanışlı bir salon. Kentte, bu kadar ulaşılabilir bir mekânda kolay kolay bulunmayan salonlardan bir tanesi. Birçok etkinlik için burası en güzel adres. Yani, kısaca her şey siz değerli derneklerimiz için özenle düşünüldü ve hayata geçirildi.

“ÜYELİK VE KULLANIM PROTOKOLÜ YAPACAĞIZ”

Dernekler Yerleşkemizde, derneklerimizin çalışmalarını rahatça yürütebilmelerini, dernek üyelerinin kendi gelenek ve kültürlerini yeni nesillere aktarabilmelerini sağlayacağız. Şehrimizin geleceğini güzelleştirebilmek adına en az bir önerisi olan herkese kapımız sonuna kadar açık. İstiyoruz ki bu yerleşkeyle birlikte derneklerimiz daha fazla proje üretsin, daha fazla faaliyet üretsin. Bir ihtiyaç veya sorununuz olduğunda STK ve Esnaf Masası adı altında dört arkadaşım şu anda burada görev yapıyorlar. Ayrıca İzmit Kent Konseyi Başkanım da sizlerle iletişimde başrolde olacaklar. Bu yapıyı kullanmak isteyip bizden talep ettiğinizde sizlere kullanım şartlarını ve şekillerini sizlere izah edecekler. Çakışma ihtimaline karşı mağduriyet yaşanmaması için belli bir düzen olması gerekiyor. Bu yerleşke için bir üyelik ve kullanım protokolü yapacağız.

“AZ KAYNAKLA ÇOK İNSANA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Biz daha öncesinde Balkan Dernekleri Yerleşkesi’ni hayata geçirdik. 14 Balkan derneğimizle planladığımız bir yerdi. Şu anda onun içerisinde de toplantı alanları, sergi alanları, park ve bahçe alanı ve kafeterya hizmeti var. Öncelik orada Balkan dernekleri ama bütün derneklerimizin ihtiyacı olduğunda orası da kullanım için bir alternatiftir. Bir başka alternatif de Ayazma Kültür Merkezi. Yaklaşık 150 kişilik bir salon düzenledik. Orayı da birçok derneğimizin etkinliğine ev sahipliği yapacak. Az parayla çok yapmaya çalışıyor, az kaynakla çok insana dokunmaya çalışıyoruz.

“İZMİT TÜRKİYE’DİR”

Biz bu akşam İzmit Türkiye’dir mottosuyla yola çıktık. Bir sürü kentte göç edip gelmiş bir sürü derneğimiz var. İşte Türkiye fotoğrafı aslında. 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli milli bayramlarından bir tanesi. Eğer arzu eden derneklerimiz varsa 29 Ekim’i paydaş mantığıyla sizlerle birlikte kutlamak isteriz. Kent Meydanında çeşitli etkinlikler yapacağız. Özellikle 29 Ekim günü tüm gün Kent Meydanı’nda olacağız. Kent Meydanı’nda yörelerinizin özelliklerini tanıtmak isterseniz sizlere stant önceliği vermek, etkinlik düzenleme imkânı sağlamak isteriz. Kapımız her zaman sizlere açık.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ben buradan projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müdürlerime, emekçi kardeşlerime, teknik personellere, burası için en ayrıntısına kadar çalışan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tüm Hemşeri Derneklerimizin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerine İzmit’e ve Kocaeli’ye olan tüm katkılarından ötürü de bir kez daha saygılarımı sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.