Paylaş

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. yıl dönümü ülkemizin genelinde olduğu gibi Başiskele’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Başiskele’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, dün Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.

Törene Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Deniz Albay İbrahim Hakkı Er, Başiskele Belediye Başkan Vekili Nurettin Hoylan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Faruk Bilen, İlçe Jandarma Komutanı Gürbüz Göksu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Necip Çakmak,  Garnizon Komutanı İbrahim Hakkı Er ve Belediye Başkan Vekili Nurettin Hoylan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu yaptılar. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk sunum töreni sona erdi.

BAYRAM TEBRİKATI

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Deniz Albay İbrahim Hakkı Er ve Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kaymakamlık Makamı’nda Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla ilçe protokolünün, siyasi parti temsilcilerinin, daire amirlerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, muhtarların ve çok sayıda vatandaşın tebriklerini kabul ettiler.

SEMT MEYDANINDA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Bayram tebrikatının ardından Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. İlçe protokolünün, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve çok sayıda Başiskeleli vatandaşın yoğun katılımıyla Cumhuriyet coşkusu devlet-millet el ele hep birlikte yaşandı.

Ay yıldızlı şanlı Türk bayrağımızla süslenen meydanda toplanan Başiskeleliler tam bir bayram havası yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bayram töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Ardından Kaymakam Çakmak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak vatandaşların bayramını tebrik etti.  Büyük bir coşkuya ve heyecana sahne olan kutlamalarda şiirler okundu, şarkılar söylendi ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçedeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ödüllerin de öğrencilere takdim edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni bando eşliğinde yapılan geçit seremonisiyle son buldu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.