Paylaş

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Derince İlçe Kaymakamlığı’nda gerçekleşen tebrikat töreninin ardından Derince Belediye Stadı’ndaki etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı

 

Kaymakamlıkta Tebrikat Töreni

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli genelinde ve Derince’de büyük coşku içerisinde kutlandı. Derince İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettikleri Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk gün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunulmuştu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ikinci günü olan 29 Ekim Cumartesi ise ilk olarak İlçe Kaymakamlığı’nda tebrikat töreni yapıldı. Tebrikat programının ardından Derince Belediye Stadı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleşti. Program Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Ali Karaca, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Derince Stadı’nda Kutlama Programı

Derince Belediye Stadı’nda gerçekleşen kutlama programına katılım son derece yoğun olurken etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlamalarda Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Ali Karaca ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, sahayı dolaşarak öğrencilerin ve törene katılan vatandaşların bayramını tebrik etti. Kutlama programında bir konuşma yapan Derince Kaymakamı Meftun Dallı, tüm katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. Günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunması ve gösterilerle devam eden stadyumdaki program ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Derince’de gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programları İlçe Müftülüğü’nün Derince Şehitliği’nde düzenlediği şehitlik ziyaretleri, ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar edilmesinin ardından noktalandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.