Paylaş

İlimizin en köklü eğitim kurumlarından Namık Kemal Anadolu Lisesi eğitim, kültür, alanında gerçekleştirdiği programlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçiçi bir süre yeni yerinde eğitim hayatına devam eden Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri konferans salonunda şairleri, aşıkları ve ozanları ağırladılar.

“Sanat Ve Şiir Üzerine Söyleşiler” temalı programın konukları kısa adı BAYŞAD olan İlimizin en aktik kültür, sanat edebiyat derneklerinden (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) şair, aşık ve ozanları oldu. İki ders saati süren programda BAYŞAD Genel Başkanı Dilek Dila Mert mezun olduğu Namık Kemal lisesine dair anılarını öğrencilerle paylaşırken okuduğu şiirlerle öğretmenlere ve öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı. BAYŞAD Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Söğüt günümüz şairlerinin şiirlerini seslendirirken Osman Sayar (Aşık Marsavi) sazıyla öğencilerin isteklerini yerine getirmeye çalışarak keyifli dakikalar yaşattı. (Ozan Şerefim) mahlaslı BAYŞAD lı Şerafettin Yıldız bağlaması ile kendi yazmış olduğu türkü tadında bestelenen şiirlerini yorumladı. Ayrıca Şair Mustafa Dursunda duygu yüklü şiirlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin konuk şairlere hazırlamış oldukları sorulara, içtenlikle cevap veren konuklar verdikleri cevaplarla öğrencilerden tam not aldılar.

Program sonunda okul idaresi tarafından katılımcılara plaket takdimi yapılırken okul müdürü Adem Şahinkaya katılımcılara teşekkür etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.