Paylaş

Körfez’de de Türkiye ile eş zamanlı olarak Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. 1.000’i zeytin toplam 2.500 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinliğe Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, ilçe kamu kurum müdür ve yöneticileri, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda öğrenci de katıldı.

TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Körfez Kaymakamlığı ve Körfez Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 15 dönümlük alana 1.000 adet zeytin ve 1.500 adet meşe fidanı dikildi. Etkinlik öncesinde Başkan Şener Söğüt, etkinliğe katılan gençlerle birlikte sohbet etti. Daha sonra protokol üyeleri gençlerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu, can suyu verdi.

KOMPOST SERİLDİ

Toprakla buluşturulan fidanlara su dışında Körfez Belediyesi tarafından atık dal ve pazar atıklarından elde edilen kompost gübre de döküldü. Ayrıca elde edilen kompost, etkinliğe katılan vatandaşlara da özel ambalajlı poşet içerisinde hediye edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.