Paylaş

Başiskele Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Başiskele’deki sokak hayvanlarının tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonu için otel gibi modern bir tesis hazırlayan Başiskele Belediyesi, can dostlarımızın yeni sıcak yuvalarında son aşamaya gelindi.  Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kentteki her bir canlının huzuru ve güvenliği için doğaya ve çevreye saygılı güzel işler yapan Başiskele Belediyesi, sokaktaki can dostlarımızın huzurla vakit geçirebileceği sıcak bir yuva kuruyor.

GÜZEL BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Yaz-kış, soğuk-sıcak demeden sahipsiz kedi ve köpekler başta olmak üzere sokakta kalan tüm canlılara mama ve yem desteği sağlayan ve veterinerlik hizmeti veren Başiskele Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi ile güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecek.

SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ KONULARIN YÖNETİMİ KOLAYLAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sokak hayvanları konusundaki hassasiyetini dikkate alan Başiskele Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe desteği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle yapılan Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi Başiskele’deki sokak hayvanlarıyla ilgili konuların yönetimi açısından önemli bir yatırım olacak.

TOPLAMDA 6100 METREKARE

Sokak hayvanlarının tedavi, bakım, beslenme ve rehabilitasyonu gibi daha birçok ihtiyacının karşılanacağı bakımevi Sepetlipınar Mahallesi’nde inşa ediliyor. Yaklaşık 6100 metrekare alan üzerine inşa edilecek bakımevi 164 m² idari bina, 435 m² barınaklardan oluşacak. İdari binada 2 adet veteriner odası, ameliyathane, muayene odası, seminer odası ve bekleme odası yer alacak.

KUŞLAR DA UNUTULMAYACAK

Başiskele Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşların da yuvası olacak. Kentteki yabani hayatın korunması, kuş popülasyonunun çeşitlenmesi ve artırılması için kuş yuvaları da yer alacak.

ÇOCUK OYUN PARKI DA YAPILACAK

Sokaktaki can dostlarımızın tedavisi ve bakımı için bakımevine gelen hayvansever vatandaşları da düşünen Başiskele Belediyesi, çocukların güzel ve eğlenceli vakitler geçirebilmesi için alana çocuk oyun parkı da yapılacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.