Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararın siyasi bir karar olduğunu ifade ederek, “Saray yargısı hakim ve savcılar üzerinde baskı kuruyor.” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasaklı hale getirilmek istenmesi kararının adaletten yoksun bir karar olduğunu ifade etti.
 Türkiye’de hukuk, demokrasi ve özgürlüklerin olmadığını söyleyen CHP’li Bülbül, “Türkiye’de anayasal hak ve özgürlükleri kullanmak diye bir şey yok. Muhalife olduğunda her türlü üzerinize gidiliyor. Kendinden olanlara farklı muamele muhalife olanlara farklı muamele yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kuvvetler ayrılığı yok edildi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle tek adam rejimi geldi. Yargı ve yasama tam anlamıyla saraya bağlandı. Şuanda yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını söylemek mümkün değil. Saray yargısı hakimler ve savcılar üzerinde baskı kuruyor. Şuanda 24 bin hakim ve savcı içerisinden 3 bine yakın AKP üyesi olup avukatlıktan hakimliğe, savcılığa geçenler var. Bunlar yargıç değil, bunlar savcı değil bunlar sarayın yargıçları sarayın savcılarıdır. Bu yargının siyasallaşmasının sonucudur. Sayın Genel Başkanımıza linç girişiminin olduğu Çubuk davasının adam öldürmeye tam teşebbüs olarak değerlendirilmesi gerekirken Çubuk’ta bir kişi bile tutuklanmadı verilen karardan dolayı da hiç kimse cezaevine girmeyecek. Ellerini, kollarını salladılar ana muhalefet partisinin liderine linç girişimde bulundular bu da siyasi bir karardır.” dedi.
BERAAT KARARI VERECEK HAKİMİ SAMSUN’A SÜRDÜLER
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davadaki bütün duruşmaları takip ettiğini ifaden Bülbül, “Bir önceki duruşma çok önemliydi. Geçen duruşmada bu kararı veren hakim bizzat bu sözler ‘Süleyman Soylu’ya’ söylenmiştir dedi ve biz bunu tutanağa yazdırdık. Aynı hakim Süleyman Soylu’ya denildiğini söyleyen hakim bugün kamu görevlilerine söylenmiştir diyerek ceza veriyor. Saray yargısı 2 yıl 7 ay ceza verdiği için karar kesinleşirse Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayı ve büyükşehir belediye başkanı adayı olamayacak. Türk Ceza Kanunun 53’üncü maddesi uygulandı. Siyasi yasakla 2024’te yapılacak olan seçimde büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı da engelleniyor. Burada açıkça siyasi bir karar verilmiş durumdadır. İki celse önceki hakim çok tedirgin durumdaydı karar vermesi gerekiyordu çünkü dosya boş YSK üyelerine söylenen sözleri Süleyman Soylu bana söylenmiştir diyerek İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ekrem  İmamoğlu dinlenen tanıklarla Süleyman Soylu’ya cevap verdiği belli her şey bu kadar açık ve netken beraat kararı vermesi gerekiyordu. Önceki hakimi baskıladılar 2 yıl 1 aya yakın ceza vereceksiniz diye yukarılardan baskılar geldi. Vicdanı el vermediği için o gün karar vermedi. Daha sonra 1 yılını tamamlamadığı halde Samsun’a sürgüne gönderildi. Bu dosyanın içerisinde bir suç içeren söz yok. Bu karar saray yargısı tarafından verilmiş bir karardır. Türkiye’de hukukun geldiği duruma bakın. Türkiye’de hukuk yok yargıya güven yüzde 30’lara düşmüş durumda. İstanbul seçimini kaybettiler kaybettikten sonra ‘İstanbul’u kaybetmek Türkiye’yi kaybetmektir’ diyen saraydaki zat şuanda yargı sopasıyla Ekrem İmamoğlu’nu bomboş bir dosya ile karar kesinleşirse siyasi yasaklı haline getirecektir.”şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.