Paylaş

Sarıkamış Harekatı’nın 108. yılı anma etkinlikleri kapsamında Derince’de düzenlenen programda şehitlerimiz bir kez daha rahmetle ve minnetle anıldı

Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü

Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerlerimiz için harekatın 108’inci yılında anma törenleri düzenleniyor. Bu kapsamda Derince Belediyesi ve Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği işbirliği ile Sarıkamış Şehitleri Anma Programı gerçekleşti. Protokol ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen program kapsamında ilk olarak dernek binasından, etkinliğin yapılacağı Yenikent Kültür Merkezi’ne kadar Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi. Ay yıldızlı Türk bayrakları ve meşaleler ile gerçekleşen yürüyüşte şehitlerimiz bir kez daha rahmetle ve minnetle anıldı. Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşünün ardından Yenikent Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Protokol ve Vatandaşlar Bir Arada

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Burhanettin Özçelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen program Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaya, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, STK başkan ve yöneticileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Programda bir selamlama konuşması yapan Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Burhanettin Özçelik “Ölümün beyaz haline bürünen ecdadı anma gecemizde bizlerle birlikte olan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. O ecdada layık bir toplum olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz” dedi.

Şiir Dinletileri ve Sarıkamış Ağıtları

Programda bir konuşma yapan Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da “Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıldönümünde vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de konuşmasında önemli mesajlar vererek “Sarıkamış Şehitleri Anma Programımız vesilesiyle vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cemal Atagün, Cengiz Çalışkan, Tacettin Bildik ve Osman Nuri Koçak şiir dinletisinde bulunurken, Maksut Feryadi ve Erol Ergani de Sarıkamış Ağıtlarını seslendirdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.