Paylaş

Başiskele’de eğitimden sanata, spordan teknolojiye gençlerin ilgi alanlarına göre çeşitli eğitim, aktivite ve hizmetlere imza atan Başiskele Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Genç Sinema Okulu’nu başlatıyor. Sinema alanında gençlerin içindeki yaratıcılığı ve sanatçı kimliklerini ortaya çıkarmak ve geleceğin sinemacılarını Başiskele’den çıkarmak amacıyla projelendirilen Genç Sinema Okulu’na ilginin yoğun olması bekleniyor.

15-25 ARASI GENÇLER İÇİN

Başiskele’de ikamet eden 15-25 arası gençler için hazırlanan sinema okulu için kontenjanlar sınırlı tutulurken maksimum 25 öğrenci eğitim görmeye hak kazanacak.

SON BAŞVURU 12 OCAK

Geleceğin sinemacıları başvurularını Genc-i Âlâ’nın web sayfası https://genciala.basiskele.bel.tr linkinden 12 Ocak Perşembe günü mesai bitimine kadar yapabilecekler. Başvuruların tamamlanmasının ardından öğrenci seçme ve değerlendirme işlemleri gerçekleştirilecek.

4 AYLIK EĞİTİM SÜRECİ

8 temel atölye ve 7 seçmeli atölye ile 4 aylık eğitim sürecine tabi tutulacak genç sinemacılar yönetmenlik, senaryo, kamera, oyunculuk, montaj, afiş tasarım, dekor, kostüm, makyaj, dublaj, film müzikleri ve reklam konularında dersler alacaklar.

KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKİP GALA YAPACAKLAR

Çocuk Sinema Okulu Kurucusu ve Yapımcısı Emre Turanlı ile Zafer Mandıra tarafından açılacak Başiskele Genç Sinema Okulu’nu başarıyla tamalayan geleceğin sinemacıları, kendi yazdıkları senaryoların filmlerini çekecekler ve filmlerinin galalarını düzenleyerek izleyiciler ile buluşturacaklar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.