Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Samsun Kocaeli Dernekleri Federasyonu ve Gebze Samsunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne konuk oldu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün de yer aldığı ziyaret Federasyon Genel Başkanı Av. Nazan Başol Can, dernek başkanı Şakir Töngel ve dernek üyelerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşti. Samsunlularla olan buluşmasında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, “Bu vatan bambaşka bir emanet. Bu vatanın bizim elimizde kalması için bizim ecdadımız her zaman kendilerini feda etti. O feda edenlerin en önemli mekânlarından bir tanesi de Samsunlular Federasyonumuzdur, derneğimizdir” dedi.

“VATAN İÇİN TOPRAĞA DÜŞMEYİ HESAPSIZ GÖZE ALDILAR”

“Bizim Anadolu Coğrafyası hep böyledir” diyerek duygularını ifade eden Başkan Büyükakın, “Antep gazidir, Maraş kahramandır. Her bir vatan evladımız bizim bambaşkadır. Ve biz dünyaya hükmettiğimiz zamanlarda, dünyaya kural koyduğumuz zamanlarda, dünyada bir Allah’ın kulunun burnu kanamamıştır. Adalet götürdük, barış ve kardeşlik götürdük” şeklinde konuştu. Anadolu coğrafyasının sayısız medeniyetlere mezar olduğunu da dile getiren Başkan Büyükakın, “Ama biz burada bu coğrafyada ayakta kalmayı başardık. Şehitlerimizin kanlarıyla başardık. Bir dakika düşünmediler. Vatan için toprağa düşmeyi hesapsız göze aldılar. Allah bizi vatansız bırakmasın” ifadelerini sarf etti.

“BU MİLLETİN MAYASI SAĞLAMDIR”

Başkan Büyükakın konuşmasına şu şeklide devam etti: “Ama şuna da emin olun. Şu ana kadar yapılanlar, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında yapılanlar, bundan sonrası için kış mevsiminin bittiğinin, bahar mevsiminin geldiğinin müjdesidir. Kardelen çiçekleri açmıştır. Bu memleketin önünde bundan sonra kimse duramaz bundan emin olun. Ümitsizliğe kapılmak yok, kapılmadık ta. Bu milletin mayası sağlamdır. Bu milletin evlatları yeri geldiğinde toprağa düşmeyi de bilir, düşmana karşı durmayı da bilir. Ve bu vatanı asla çiğnetmez. Yakında dünya milletlerine tekrar adaleti barışı, kardeşliği götürdüğümüz günlerde gelecek.”

“19 MAYIS RUHUNU HEP BİRLİKTE ÇOK DAHA İYİ ANLAMALIYIZ”

‘’19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan Milli Mücadele’yi başarıya taşıyan ruhu, heyecanı ve coşkuyu milletimizle birlikte koruyoruz” vurgusu da yapan Başkan Büyükakın, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “19 Mayıs ruhunu hep birlikte çok daha iyi anlamalı, benimsemeli ve sorumluluğunu da hep birlikte üstlenmeliyiz. Hep birlikte Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.