Paylaş

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve “Sizin Gözünüzden Gölcük” konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Fotoğraf Yarışması’nda dereye girenler ödüllerine kavuşuyor.

Gölcük Belediyesi; Türkiye ve Dünya’nın birçok ülkesinden yüzlerce fotoğraf sanatçısının katılım gösterdiği iki fotoğraf yarışma dereceye giren eserleri ödüllendirecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayıyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) tarafından düzenlenen, “Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve “Sizin Gözünüzden Gölcük” konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Fotoğraf Yarışması’nda dereyece giren fotoğraf sanatçıları ödüllerini törenle alacak. 7 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenecek ödül töreni ile dereceye giren fotoğraflar da sergilenecek.

GÖLCÜK’ÜN EN GÜZEL KARELERİ

Gölcük sınırları içinde yer alan, keşfedilmeyi bekleyen, turistik alanların ve çekim merkezlerinin, ilçenin simgeleri haline gelen mekanların fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen “Sizin Gözünüzden Gölcük” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına; 16 farklı şehirden, 105 kişi, birbirinden değerli 392 fotoğraf gönderdiler. Jüri üyelerinin yaptıkları değerlendirmenin ardından yarışmada 1. Ömer Faruk Güler, 2. Melih Sular, 3. ise Sema Ulubir oldu. Yarışmada; Sare Kural, İbrahim Kaya ve Aytül Akbaş’a ait 3 fotoğraf mansiyon ödülü kazanırken, 34 fotoğraf ise sergilenmeye hak kazandı.

KÜREL ISINMA VE İKLİM KRİZİNE SANATSAL BAKIŞ

Bu yıl büyük ilgi gören “Küresel Isınma – İklim Krizi” konulu 7.Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na ise 22 farklı ülkeden; 521 kişi, 1784 fotoğrafla katıldı. Yarışmada; altın madalyayı Şebnem Coşkun, gümüş madalyayı Bangladeşli Mithail Afrige Chowdhury, bronz madalyayı ise Kadir Tezel adlı fotoğraf sanatçısı kazandı. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirmede mansiyon ödüllerini; Mehrdad Vahed Yousefabad, Mahmut Serdar Alakuş, Mahmut Serdar Alakuş, Mithail Afrige Chowdhury, Cengizhan Türkoğlu, Prakash Kandakoor kazanırken, 50 fotoğraf da sergilemeye değer bulundu.

BAŞKAN SEZER SANATÇILARI TEBRİK ETTİ

Fotoğraf tutkunlarını ödül töreni ve sergi açılışına davet eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük’ün adının ulusal ve uluslararası etkinliklerde, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle duyurulması adına çok önemli bulduğum iki yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarını tebrik ediyor, katılan tüm fotoğraf sanatçılarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemizin adını, uluslararası ve ulusal, kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle duyurulması için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.