Paylaş

Başiskele Belediyesi, 2023 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında gerçekleştirildi.

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Bir önceki birleşime ait Karar Tutanağı’nın üyelere dağıtıldığı ve okunduğu oylanarak kabul edildi.

17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başiskele Belediyesi Meclisi’nin 2023 yılının ilk meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk üç maddesinde yer alan imar planı değişikliğini içeren İmar Komisyonu Raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu olan gündemin 4. maddesinin süre uzatımı da oy birliğiyle kabul edildi. İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün imar planı değişikliği yapılması ile ilgili teklif yazılarını içeren gündemin 5, 6, 7, 8 ve 9. maddelerinin İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

FATİH MAHALLESİ’NE AİLE SAĞLIK MERKEZİ VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28.12.2022 tarihli ve 35739 sayılı, mülkiyetiBaşiskele Belediyesi’ne ait olan Yuvacık Mevkii Fatih Mahallesi 589 ada 7 no.lu parsel numaralı taşınmazda “Aile Sağlığı Merkezi’’ yapılması amacıyla Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini kapsayan gündemin 10. maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 27.12.2022 tarihli ve 35640 sayılı, Fatih Mahallesi 813 ada 4 no.lu parselde yapılması planlanan ‘’Kültür Merkezi’’ için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak hizmet protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 11. maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

MAKİNE İKMAL MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 28.12.2022 tarihli ve 35734 sayılı, Müdürlük Kurulması ve Kadro İhdası ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 12. maddesi gereğince Makine İkmal Müdürlüğü kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün sürekli işçi kadrosuna alınmayıp halen geçici işçi olarak çalışmakta olanlar için Geçici Vize alınması ile ilgili teklif yazısını içeren 13. madde ve Sözleşmeli Personel Ücretlerinin Belirlenmesi ile ilgili teklif yazısını içren 14. madde oy birliğiyle kabul edildi.

DENETLEME KOMİSYONU ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 22.12.2022 tarihli ve 35284 sayılı, Meclis Huzur Hakkı ile ilgili teklif yazısını kapsayan gündemin 15. maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, 16. madde gereğince Başiskele Belediyesi Denetleme Komisyonu Üye Seçimi de yapıldı. Gizli oy açık sayım usulü ile yapılan seçim sonucunda AK Parti’den Murat Eşdoğan, Melih Özkaraaslan, Saim Anlağan, MHP’den Metin Kırcı ve Saadet Partisi’nden Kadir Öztonga Denetim Komisyonu’nda yer almaya hak kazandı.

2023’TE BAŞİSKELE BELEDİYE MECLİSİ TATİL YAPMAYACAK

Gündemin son maddesi olan 17. maddede Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 22.12.2022 tarihli ve 35282 sayılı, meclisin tatil edilmemesi ile ilgili teklif yazısı meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Başiskele Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 7 Şubat 2023 Salı günü saat 15:00’te yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.