Paylaş
Sarıkamış Harekatı’nın 108 inci yılı deneniyle bir araya gelen KOCAELİ STK’lar farklı ilçelerde yapılan programlar ile Sarıkamış Şehitlerini anmaya devam ediyorlar.
Anma etkinliklerinde sahne alan ozan ve şairler öğrencilerden büyük beğeni alıyorlar.
Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinleri ile genç nesillere Sarıkamış ruhu, vatan sevgisi, şehitlerimize vefa gösterme konularında bilinçlendirilmeye devam ediliyor.
İzmit Mehmet Sinan Dereli, Körfez Barbaros İmam Hatip Ortaokulu, Gebze Kültür Merkezi ve Dilovası Kültür Merkezinde yapılan programlara öğrenciler, öğretmenler, ilçe milli eğitim müdürleri, STK başkanları, Kaymakam ve Belediye Başkanları katılım gösterdi.
Gebze Kültür Merkezinde ve Dilovası Kültür Merkezinde yapılan “Ozan ve Şairlerin Dilinden Sarıkamış” adlı programlarda sahne alan Araştırmacı Yazar Bünyamin Akbulut “Sarıkamış” adlı monoloğu büyük ilgi gördü. . Araştırmacı Yazar Bünyamin Akbulut, Ozan Serdar Alyakut, Ozan Fedai, Sanatçılar Abdullah Zaza, İbrahim Şimşek ve Mey ustası Hakan Atasoy’un katıldığı gösteri öncesinde Sarıkamış şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ardından dualar edildi.
Gebze Kültür Merkezi Konferans salonunda Milli Kuruluşlar Birliği başkanı Yücel Alpay Demir sunumuyla gerçekleşen programda STK’lar adına konuşma yapan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, “Her karış toprağının şehitlerin kanıyla sulandığı bu aziz vatan bize atalarımızdan emanet olarak kalmıştır.
Emanet olarak aldığımız bu Cennet vatanı bizler de bizden sonraki nesillere emanet olarak bırakacağız.
Gençlerimizden beklentimiz şu ki, çok çalışarak, çok gayret göstererek ülkemizin değerlerini en üste taşımak ve sahip olduğu bu mirasın değerini ve kıymetini yeni nesillere aktarmaktır. Şehitlerimize olan vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.” diye konuştu.
Sarıkamış şehitlerini anma programlarında çok sayıda ozan ve şairimizde sahne aldı. Sazları ve sözleriyle Ozan Serdar Alyakut, Ozan Fedai, Yağız Ozan, Ozan Zafer Kazancı’nın yanı sıra şiirleriyle Zeki Akalın, İsmail Daşdemir, Eyüp Cüce, Osman Nuri Koçak, Kevser Dostagüler, Recai Küllü, Köksal Güler, Tacettin Bildik ve Hacer Alioğlu Yakuti sahne aldı ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.
SON PROGRAM 16 OCAK’TA İZMİT’TE
Programın finali 16 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 14.30’da İl Protokolünün ve öğrencilerin katılımı ile İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılacak olup, programda Sarıkamış sunumunun yanında “Sarıkamış Beyaz Hüzün” adlı tiyatro gösterisi sahne alacak diyen KOCAELİ STK’lar birliği üyeleri 16 OCAK’ta yapılacak anma etkinliğine tüm vatandaşları davet etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.