Paylaş

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur ilk kez basınla buluştu. Acur, yaptığı açıklamada, “Bir hafta içerisinde SKM başkan ve ekibini oluşturmayı düşünüyoruz. İl etapta İzmit merkez ve batı bölgesi olarak Gebze merkezde iki seçim koordinasyon merkezi kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın 3. Olağan Kongresi 15 Ocak’ta tek adaylı olarak gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Şanbaz Yıldız’ın yönetim kurulunda da yer alan Nusret Acur delegelerin tamamının oyunu alarak seçilmiş il başkanı oldu. Acur, mazbatasını almasının hemen ardından bugün Kocaeli basınıyla bir araya geldi, gündemi değerlendirdi.

“SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kocaeli ve ülke siyasetiyle ilgili konuşan Acur, şu açıklamalarda bulundu; “15 Ocak Pazar günü İzmit Kongre merkezinde oldukça coşkulu ve yoğun katılımlı bir kongre gerçekleştirdik. Her şeyden evvel, kongremize teşrif eden tüm partililerimize ve misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kongreler siyasi partiler için bir bayrak değişimi; nöbet değişimidir. Siyasi makamlardaki hiçbir mevki kimse için kalıcı değildir. Eğer bu ülkeye, bu ile hizmet için yola çıkıldı ise kimsenin de bu durumda şahsi bir beklentisinin olmaması gerekir. Kocaeli il kongremizde il yönetimimiz, disiplin kurulumuz ve üst kurul delegelerimiz yeniden belirlenmiştir. Bugüne kadar bu görevlerde bulunan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

ÜST KURUL DELEGESİ AÇIKLAMASI

Sınırlı sayılarda bir liste hazırlamak durumundayız. Elbette ki her partilimizin beklenti ve talepleri değerlidir bizler için. Ancak dediğim gibi sınırlı bir çalışma yapmamız gerekiyordu ve listemizi de bu şekilde oluşturmuş olduk. İl yönetim kurulları, bir koordinasyon merkezidir. Dolayısıyla herhangi bir ilçeden belirli sayılarda yönetici alınır diye bir yaklaşım doğru değildir. En verimli kadroları kurabilmek için bir çalışma yaptık ve inanıyorum ki bu kadro önümüzdeki süreçte son derece başarılı olacaktır. Üst kurul delegeliği bir partinin en üst organlarından biridir. Ayrıca bir partili için en önemli, gurur ve onurlu verici bir makamdır. Ben bugüne kadar çok kez bu görevi yaptım ve bu makamı şerefimle temsil ettim. O listede bulunmak her partilimizin arzu ettiği ve elbette talep etme hakkı olduğu bir durumdur. Ancak dediğim gibi burada da sınırlı bir sayı var ve ona göre bir liste oluşturmamız gerekti.

“KENDİ HAKKIMDAN FERAGAT ETTİM”

İl başkanı olarak kendimi silip bir başka arkadaşı mecburen yazmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ben burada bir anlayışı yerleştirmeye çalıştım. O görevi daha evvel yapmamış arkadaşlarımız vardı. Partimizin özellikle kuruluşundan beri bulunan bir kısım arkadaşımız vardı. Bu noktada ben kendi hakkımdan feragat edip o arkadaşları yazmayı uygun gördüm. Şunu özellikle belirtmek isterim ki; o listede bulunan tüm arkadaşların iki tane ortak özelliği vardır. Birincisi hepsi IYİ Parti sevdalısı arkadaşlardır; İkincisi ise hepsi Sn. Meral Akşener sevdalısıdır. Kriter aranıyorsa eğer kriterimiz buydu. O sebeple tüm partililerimizin talebini doğal karşılıyorum. Kimi yazarsak yazalım, mutlaka memnun olmayacak bir grup oluşuyor ister istemez.

“BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

Kongremizi bitirdik. Mazbatamızı aldık. Bugün ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda sayın Şanbaz Yıldız başkanımızla da bir devir-teslim yapmış olacağız. Kendisine bugüne kadar partimiz için yaptıklarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hafta il yönetim kurulu görev taksimini bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm kadrolarımızla ilçelerimizde daha aktif halde sahaya ineceğiz. Yine bu hafta içerisinde eski ilçe başkanlığı yapmış, kurucu ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapmayı planlamaktayız. Akabinde belediye meclis üyelerimizle bir araya gelerek önümüzdeki süreç ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Amacımız; partimizin tüm kadrolarını, bir araya getirip seçime en etkin şekilde girebilmektir.

“TÜM İLÇELERİMİZDE TEŞKİLATLARIMIZ TAMAMLANDI”

Bir hafta içerisinde SKM başkan ve ekibini oluşturmayı düşünüyoruz. İl etapta İzmit merkez ve batı bölgesi olarak Gebze merkezde iki seçim koordinasyon merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Bu iki merkez elbette birbiriyle koordineli çalışacaktır. Aday adaylıklarıyla birlikte, birçok noktada seçim irtibat büroları da kurulacaktır elbette.  Seçim koordinasyon merkezimizin kurulmasına müteakip olarak, sandık görevlisi ve gönüllülerimizin eğitim sürecini hızlı bir şekilde başlatacağız. Daha evvel verilmiş olan sandık görevlisi eğitimlerimizi biraz daha pekiştirmiş olacağız.  Uzun süre önce tüm ilçelerimizdeki teşkilatlanmamızı tamamlamıştır. Dolayısıyla bundan sonraki süreç bizim için daha hareketli olacak ve seçim gününe kadar sahada ve sokaklarda olacağız.

“YOL HARİTAMIZI BELİRLEMEK İÇİN YAPTIK”

Kocaeli’nin temel sorunlarını biliyoruz. Özellikle gün geçtikçe daha da kötüye giden bir trafik sorunu var. Yerel gündemle alakalı ilerleyen süreçte periyodik aralıkla bizde partimizin görüş, düşünce ve çözüm önerilerimiz sıralayacağız.  İlk basın toplantımızı, parti olarak önümüzdeki süreç ile alakalı çalışma programımızı ve yol haritamızı belirtmek için yaptık. Katılım gösteren tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.