Paylaş

Geçtiğimiz cumartesi günü Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılışına da katılan Sözcü Gazetesinin köşe yazarı duayen gazeteci Saygı Öztürk   “Bir ‘Leyla Başkan’ vardı” başlıklı yazısında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan öncülüğüyle hayata geçirilen çalışmalara değindi

Uzun yıllardır Sözcü Gazetesinde köşe yazarlığı yapan usta gazeteci Saygı Öztürk İzmit Belediyesinin örnek sosyal belediyecilik çalışmalarını anlatan bir yazı kaleme aldı. Öztürk geçtiğimiz günlerde İzmit’e gelerek Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinin açılış programına katılmış, sonrasında da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret ederek yazdığı ‘Vali Bey’ kitabını imzalayarak hediye etmişti.

ÖRNEK PROJELERİ ANLATTI

Saygı Öztürk “Bir ‘Leyla Başkan’ vardı” başlığıyla yayımladığı yazısında Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni anlatırken, hem Leyla Atakan’dan bahsetti hem de İzmit Belediyesinin sosyal belediyecilik örneği olan Gülümse Kafe ve Mahalle Mutfakları projelerine yer verdi. Öztürk ayrıca Leyla Hanım Filmi ve Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi hakkında da okurlara bilgi verdi.

HÜRRİYET ATAKAN’IN MİRASINI SÜRDÜRÜYOR

Usta kalem köşe yazısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İzmit’te doğan ve okuma fırsatı bulan her kızın Leyla Atakan olma hayali vardı. Fatma Başkan da Leyla Atakan’ın bıraktığı rol model olma mirasını sürdürüyor” ifadelerini de kullandı.

ÖNEMLİ KONULARA DA DEĞİNDİ

Duayen gazeteci yazısında İzmit Belediyesinin önceki dönem yöneticilerinin belediyenin SGK’ya olan borçları nedeniyle belediyeye ait 176 bağımsız işyerinin bulunduğu binanın 16 milyon liraya SGK’ya verildiğini ve 5 yıl sonra binanın 16,5 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarıldığını vurguladı. Öztürk yazısında önceki dönem belediye yönetiminin TÜGVA’ya tahsis ettiği yurda ve kiralık araç konularına “İşte rant bu” sözleriyle değindi.

 

İşte Saygı Öztürk’ün İzmit’i konu alan yazısı

 

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/saygi-ozturk/bir-leyla-baskan-vardi-7566605/

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.