Paylaş

 

Kadınlar

Kadınlarımız !

Tarlada Ayşe Ana

Demir parmaklıklar arasında Fatma abla

Cephede Kara Fatma, Nene Hatun…

Elleri nasır tutan dilleri lâl olan kadınlarımız

Bizim kadınlarımız !

Saçı uzun aklı kısa !

Eksik etek !

Elinin hamuru !

Sıfatlarını yakıştırdığımız bizim kadınlarımız !

Ah o ön yargılarımız…

Anlamaktan aciz kaldığımız yargılamakta başı çektiğimiz kadınlarımız!

Kıyafeti, makyajı, yaşam tarzından dolayı balıklama atlamaya hazır olduğumuz kaçan kovalanır yakaladığımı avladım zihniyeti ile eşe dosta pişkin pişkin sanki yeni bir dünya keşfetmiş gibi ballandıra ballandıra anlattığımız bizim kadınlarımız….

Gece sokakta karşılaştığımızda aklımızdan elli türlü geçen şeytanlıkla sormadan, bir selam vermeden, bir derdi sıkıntısımı var diyemediğimiz!

Kadınlarımız !

Bizim kadınlarımız !

Çamaşır makinesinin 2023 Türkiyesinde (Ç)  sini bilmeyen elleri çamaşır suyu kokan ateşte kazan kaynatan, içinde kaynattığı çamaşırları elleriyle ovarak sıkan kadınlar bizim kadınlarımız… !

Eşini genç yaşta, cephede, savaşta, hastalıkta, kazada, kaybeden, eşine olan aşkından dünyayı erkek gözüne kapatan bizim kadınlarımız !

Eşinden, oğlundan, kardeşlerinden, madde bağımlılığı,alkol, geçirdiği ruhsal bunalımlar sonucu  şiddet gören, katledilen bıçaklanan, bir köşe başında can çekişen, sesini birilerine duyurmaya çalışan ve bir köşede hayata gözlerini yuman bizim kadınlarımız !

Mecliste erkek çoğunluğunun egemen olduğu TBMM sinde hakkımızı, haklarımızı savunan mücadele eden, belediyelerde bizim için canla başla çalışan karda kışta ayaklarında çizme yollara düşen bizim kadınlarımız !

Tandırda yufka, köy fırınında çörek çeken , elleriyle nohut yolan, haş haş toplayan, pancar kazan, soğan söken, bizim kadınlarımız !

Huzurevlerinde bir köşede unutulan bir zamanlar anam, bacım, gardaşım dediğimiz yere göğe sığdıramadığımız elden ayaktan kesilince huzurevine gönderdiğimiz, ilk zamanlar sıklıkla ziyaret edip sonraki günler tatil planı yaparak pencereden hüzünlü gözlerle bir tanıdık yüz bekleyen unuttuğumuz  bizim kadınlarımız !

Ekmek parası için alkollü mekanlarda çalışan, çalışmak zorunda kalan bilmeden, dinlemeden, yargıladığımız dudaklarındaki kırmızı ruja altındaki kısacık eteğe, aldandığmız bizim kadınlarımız !

Yüzündeki çizgilere aldanarak, saçlarına erken düşen aklara “Neden, niçin?” sormadan ittiğimiz ötekileştirdiğimiz bizim kadınlarımız !

Karşı cins tarafından çocuk yapamadığı için horlanan dışlanan üzerine kuma getirildiği yetmediği gibi bir de aynı evde yaşamak zorunda bırakılan bizim kadınlarımız !

Oysa boşanmak normaldir nasıl ki evlenmek normal bir durum ise !

İnsanız elbette hepimiz kalp taşıyoruz !

Sevgi zamanla tükenebilir, güven bitebilir, araya menfaatler, çıkarlar, kişisel çatışmalar çıkabilir !

Boşanmak varken eziyet çeken kadınlar bizim kadınlarımız !

Oğlundan şiddet gören o cezaevindeyken bile ana kalbi ile dayanamayıp ziyarete giden ve herkesin acıdığı, üzüldüğü “inşallah çıkmaz teyzem sen rahat ol” dediği kadınlar bizim kadınlarımız !

Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü !

Günümüz kutlu olsun güzel kadınlar 

Selam olsun Ayşe Anaya, Fatma bacıya, Hatice teyzeye, Nurten kardeşime ülkemin neresinde olursa olsun, acı çeken, canı yanan, susan, konuşamayan, korkan  başı önde ve kaderine razı gelen hem cinslerime selam olsun !

Vatan için,

Bayrak için,

Türkiyem için,

Canını hiçe sayarak dağda, kırda, bayırda, ormanda, şehit olan evlatlarına son görevlerini yerine getirirken “Vatan sağolsun” diyebilen analarıma, bacılarıma, selam olsun !

6 Şubat gecesi ülkemizi derin bir yasa boğan 11 ilimizde ağır yıkıma sebep olan depremlerde bir umutla yaşlı gözlerle saniyeler, dakikalar, saatler, günlerce enkaz başında bir umut ışığının yanmasını bekleyen kadınlar selam olsun bizim kadınlarımıza !

Ve erkeğinin yanında dimdik duran başı dik kadınlarımız masaya yumruğunu vurduğu anda ses getiren kadınlarımız iyiki var sınız?

Şalvarı boklu denilen kadınları rezil de eder siniz ! Vezir de !

Öyle ya bu gün 8 Mart değil mi? 

Bizi bu gün çok sevin o kadar çok sevin ki; 364 gün bir daha 8 Mart’ı hatırlatmak zorunda kalmayalım !

Zira hiç bir kadın  senede bir gün eline tutuşturulacak çiçeği hak etmiyor !

Biz, çok daha fazlasını hak ediyoruz !

SEVGİ… ! 

Hadi hepsini geçtim yukarıda okuduklarınız br tarafa sahi siz hiç bir kadını anlamayı denediniz mi?

BİR KADINI ANLAMAK ÖN YARGILI OLMAKTAN DAHA ZOR İŞ ANLAMAK İSTİYORSANIZ ÖN YARGILARINIZDAN KURTULUN !

VE GERÇEKTEN SİZE İHTİYACI OLDUĞUNU HİSSETTİĞİNİZ BİR KADIN VARSA ONA SIKI SIMSIKI SARILIN NE KADINLIK NE DE ERKEKLİK İKİ BACAK ARASINDAN GEÇMİYOR !

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.