Paylaş

 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş olan on bir ayın sultanı bir ramazan ayını daha geride bıraktık.

Bir ay boyunca ramazanın bereketini evlerimizde, gönüllerimizde hissettik. Dostlarımızla, akrabalarımızla, ailemizle ramazan sofralarında bir araya geldik.

Bir ay boyunca Rabbimizin rahmetine, affına, rızasına nail olabilmek için, nefsimizi terbiye edebilmek için oruçlarımızı tuttuk.

Bu güzel ayı değerlendire bilene, kurtuluşa erebilene ne mutlu.

Ramazan ayı, manevi hayatımızda önemli bir yeri olan aydır. Bu ayda diğer aylardan farklı yaşarız. Yapmış olduğumuz ibadetler ile gönüllerimize iman nurunun ilahi hüzmeleri dökülmeye başlar. Mümin, hakkıyla bu ayı tamamladığında kendisine, ailesine ve içinde yaşadığı topluma, bütün insanlara yararlı bir kişi haline gelir.

Ramazan ayında iyilikler çoğalır, kötülükler azalır. İnsanlığın kararan ufkunu aydınlatan Kur’an-ı Kerim, bu ayda inmeye başlamıştır.

Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz:

“Ramazan ayı insanlara yol gösterici ve doğruyu eğriden ayırmanın delilleri olarak Kur’an indirildi.”

Peygamber Efendimiz de:

“Ramazan girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar da zincire vurulur.”

İşte her şeyde olduğu gibi Ramazan ayını değerlendirme konusunda da örnek alacağımız insan, Peygamberimizdir.

Bu sene ki Ramazan ayında eski ramazan aylarındaki yaşadığımız o manevi iklim neredeyse azalmış durumda.

Birçok insan Ramazan ayını ibadet etmek için, Allah’ın rızasını elde etmek için bir fırsat olarak görmek yerine, bir gösteriş ayı olarak değerlendirmektedir.

Üzülerek görmekteyiz ki, artık insanların kendisi neredeyse şeytanlaşmış durumda.

Allah cümlemize hidayet versin. Islah etsin.

Ramazan ayına mahsus ibadetlerimizin başında oruç gelir. Bedeni bir ibadet olan oruç, nefse ağır gelen bir ibadet olduğu kadar da neşeli bir ibadettir. Oruçtaki bu neşenin kaynağı, hiç şüphesiz ki, kişinin iradesine hakim olmasıdır.

Oruç tutanlara Allah’ın kıyamet günü özel muamele yapacağını Peygamber Efendimiz müjdelemektedir.

Kur’an-ı Kerim’de buyurulur ki;

“Cennette “Reyyan” denilen bir kapı vardır ki kıyamet gününde bu kapıdan ancak oruç tutanlar girecektir. Bunlardan başkaları giremez. “Oruçlular nerede?” diye çağırılır. Onlar da kalkıp o kapıdan girerler. Oruçlular girdikten sonra kapı kapanır ve artık oradan hiçbir kimse giremez.”

 

Oruç ibadetinde fert ve toplum için pek çok yararlar vardır.

  • Oruç insanda başkalarına yardım etme duygularını geliştirir.
  • Oruç sağlığı korur.
  • Oruç insanı sabra alıştırır.
  • Oruç nimetlerin kadrini öğretir.
  • Oruç toplum hayatını da olumlu şekilde etkiler.

 

İşte hakkıyla ramazan ayını değerlendiren kişinin mükafatı büyük olur.

 

Ramazan ayının bize katmış olduğu değerleri, diğer aylara da yansıtmak gerekir. Rabbim herkesin ramazan ayındaki ibadetlerini kabul ve makbul eylesin. Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum.

 

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA

 

            Önümüzde ki 14 Mayıs 2023 te yapacak olduğumuz seçimlerde, tüm milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Hakkıyla ülkemize, milletimize hizmet edebilecek kim varsa, hayırlısıyla o kişilerin seçilebilmesini Rabbim nasip etsin.

Vekillik öyle göründüğü gibi kolay bir görev değildir. Öyle ki ateşten bir gömlek desek yeridir.

Zira devlet yönetimi, yöneticiler için büyük bir imtihandır. Allah’ın kendisine bahşetmiş olduğu bu görevi hakkıyla yerine getirmeli. Hz. Ömer’in dediği: “Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu gelir de adli İlahi sorar Ömer’den onu.” Sözünü aklından çıkarmamalı. Kuzuları kurtlara teslim etmemeli. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarını gözeterek hareket etmeli.

Avrupa‘dan gelen yasalara karşı gözü açık olmalı. İyi ile kötüyü birbirinden ayırt etmelidir.

Bugün dünyaya yeni, adil bir düzen gerekmektedir. Eski sömürü düzenlerini yıkıp, yerine hak ve adalete dayalı bir adil bir dünya düzeni getirilmelidir.

Seçilecek olan vekillerimiz, yöneticilerimiz işte bu adil düzeni kurmak için çalışmalı, gayret etmelidirler. Yoksa el kaldırıp, indirmek için sadece gidecekse bu milletin vebali sırtlarına yük olur bilsinler.

Ülkemizi mutlu, huzurlu yarınlara ulaştırabilmemiz dileğiyle.

Sevgiyle kalın.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.