Paylaş

İnsanoğlu ömrü sınırlı bir fani olarak, bu dünyada yaşamakta olup, günü gelince dünyayı terk edip asıl yeri  olan ahiret yurduna gitmektedir.

Cenabı Allah bizlere eşrefi mahlukat olarak tanımlayarak , insan olmayı bahşederek bize kıymet verdi.

Hiç bir şeyin boş yere yaratılmadığı şu dünyada, insanoğluda boş yere, dünyada avare gezsin diye yaratılmadı.

Her şeyin bir görevi olduğu gibi dünyada, insanoğlunun da dünyada bir görevi vardır.

Oda Cenabı Allah ‘a kulluktur.

İnsandan istenilen hiç ölmeyecek gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışması istenir.

Öyle ki dünyadaki son anında bile bir fidan dikmesi istenir insandan.

Yani dünyaya boş gelip, boş gitmemesi istenir. Çevresine, etrafına, insanlığa faydalı bir birey olması istenir. Yaşarkende, vefat ettikten sonrasına da, gelecek nesile bir şeyler aktarması istenir.

Bu anlamda dünyayı yaşarken ahiret unutmamak, ahiret için gayret ederken de dünyayı boşlamamak gerekir.

Bugün şu güzel ülkemizde yaşıyorsak, geçmişimizin büyüklerimizin gayretleri vesilesiyledir.

Onların bizlerin önüne açtıkları yollar vesilesiyledir.

Dünyanın bugün bir çok alanda ilerlemesi bizim büyüklerimizin gayretli buluşları vesilesiyledir.

Bizler de büyüklerimizi örnek alarak gelecek nesile eserler aktarmalı. Onların önüne birer rehber olmalıyız. Gelece fidan dikmeli, çocuklarımızı bir fidanı büyüttüğümüz özenle yetiştirmeliyiz.

Günümüzde yapmış oldukları çalışmalar vesilesiyle, her alanda kıymetli büyüklerimiz vefatlarından seneler sonra bile unutulmayıp, her daim anılıyorlar.

İşte dünyanın insanlığın faydası için ortaya çaba sarf edenlerin isimlerini, nesilden nesile, dilden dile aktarılmasını nasip edip unutturmuyor Cenabı Allah.

İşte dünyaya sen de faydalı eserler bırak ki, ismin dilden dile, nesilden nesile anılsın.

Bazı insanlar var ki, kendileri öldükten sonra bile amel defterleri kapanmıyor, kendisinin faydalı bir icratı vesilesiyle fayda görenlerin sevabı amel defterine işlenmeyw devam ediyor.

Rabbim cümlemize böyle hayat nasip etsin.

 

KÜLTÜRÜMÜZÜN YAŞATILMASININ ÖNEMI

 

Bulunduğumuz ülkemizde, coğrafyamızda her bölgemizin kendine has kültürü, geleneği vardır.

Bu kültürel değerlerimizi gelecek nesile aktarma konusunda idarecilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşmektedir.

Bu kültürel değerlerimizi gelecek nesile aktarma konusunda, kültürel değerlerimizden biri olan Cirit Oyununu yaşatan, gelecek nesile aktarılması için gayret eden Kocaeli Erzurumlular Derneğimizi tebrik ederim.

Kocaeli tarihimizinde bu anlamda iyi tanıtılması, Kocaeli ‘nin kurtuluş savaşı kahramanlarını, kahramanlıklarını gelecek nesile aktarmak için gayret edilmeli.

Bahçecik te bulunan Şehitliğin, Kurtuluş Savaşı siperlerinin gelinip görülmesi için iyi tanıtılmalı. Çanakkale’ye stklar tarafından otobüs dolusu insan götürüldüğü gibi, Kocaeli ‘deki Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Bahçecik tarihi yerlerinin görülmesi için otobüs dolusu insanları oraya taşımalıdırlar.

Tarihimizi kültürel değerlerimizi yaşatmak, gelecek nesile tam manasıyla, tarih şuuruyla birlikte aktarabilmemiz dileğiyle.

BU ZAMLAR VATANDAŞIN BELİNİ BÜKER

 

Özellikle son dönem de gelen zamlar nedeniyle vatandaşlarımız zor zamanlar geçirmektedir.

İnsanlar gelirlerinin bir çoğunu vergilere vermekte, kıt kanaat geçinmektedir.

Yetkililerimizin vatandaşın halini görmesi gerektiğini, bu duruma çözümler getirerek vatandaşa rahat bir nefes aldırmalıdır.

Bunun yolu da üretime dönük çalışmalardır. Dışa bağımlı hale gelen ülkemizi bu halden kurtarılmalı.  Eski güçlü üretken hale gelmeliyiz.

Üretmeyen bir ekonomiye sahip ülkenin vatandaşları, ağır vergiler aktında ezilmeleri kaçınılmazdır.

Dışa bağımlı hale gelmenin bedeli olarak da, her şeyin yurt dışından gelmesi sonucu bize pahalıya mal olmaktadır. Hazinemiz tükenmektedir.

Yetkililerin derhal ab uyum yasalarından, bop projesinden vazgeçmesi gerekiyor. Zira ülkemizin bu hale gelmesinin en büyük nedeni bunlardır.

Yetkililerimiz ve halkımız gözünü açmalı, kendine gelmelidir. Aksi takdirde daha sıkıntılı zor zamanlar bizi beklemektedir.

Yazıktır bu millete, bu ülkeye. Senelerdir sömürülüp duruyoruz. Buna artık son vermeliyiz.

Yaşanabilir bir Türkiye için,

          Yeniden büyük Türkiye için

Hep birlikte el ele , gayret ederek çalışmalıyız. Ülkemiz o zaman inşaallah hak ettiği yere gelecek, vatandaşımız müreffeh bir hayat yaşayabilecektir.

Güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.