Paylaş

14 Mayıs seçimlerinde Derince ilçemizde “beklediğimizden daha düşük” oy almamız nedeni ile Milliyetçi Hareket Partisi Derince ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum!

  • Paylaşımını sosyal medya hesabından duyurduğunda, bir kez daha gurur duydum kendisi ile.

Ülkücü Dünya görüşüne, Milliyetçi Hareket partisine ve Liderine bağlılığına şahit olduğum idealist çalışkan pek çok dava adamından biridir, Salim Sayar.

***

Göreve geldikten sonra düzenlediği programlara, Derince bölgesinde partimize emeği geçmiş herkesi davet eden, İl teşkilatı ile uyum içerisinde çalışan, ilçenin tüm muhtarlarını, sivil toplum kuruluşlarını, bürokrat ve memurlarını ziyaret ederek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin davasını, liderini, programını ve samimiyetini anlatan,

Seçim süreci başlamadan önce ilçesindeki tüm vatandaşları ev ev ziyaret etmeye başlayan.

Milletvekili aday adayları içerisine 3. sıradan genç ve ilçesinde karşılığı olan sevilen bir dava arkadaşımızı “Emre Külcü’yü” kazandıran.

Bölgedeki basın kuruluşları ile uyum içerisinde çalışan,

Başarılı programları ve yerinde açıklamaları ile sürekli gündemde olan.

Nitelikli vasıflı ve toplumda karşılığı olan kadın ve erkek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte güzel bir vitrin oluşturan, birlik beraberlik örneği sergileyen, partinin kapılarını herkese açan,

Karşılaştıkları pek çok zorluğu dile getirmeden üstesinden gelmek için var güçleri ile çalışan,

Cumhur ittifakının, yerel yönetimlerin ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği her etkinliğe, her düğüne her cenazeye giderek partimizi temsil eden,

Diğer tüm ilçe başkanlarımız ve il başkanımız gibi işini ve ailesini ihmal ederek Derince bölgesindeki vatandaşımızın acısını sevincini ve mutluluğunu paylaşan zor günlerinde de mutlu günlerinde de yanlarında olan başarılı bir ilçe başkanı idi, Salim Sayar

***

Ama ve maalesef siyasette her zaman 2+2 daha 4 etmiyor.

Liderini ve partisinin görüşlerini layıkı ile anlattığı, kendisinin ve yönetim kurulunun maddi imkanları ile her Milliyetçi Hareket partili gibi hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan yaklaşık 2 yıl boyunca görevini takdir edilerek sürdürdüğü halde göreve geldiklerinde kendilerine hedef ve kızıl elma olarak belirledikleri oranın altında oy aldıkları için bu beklenmeyen sonuçtan kendisini ve yönetim kurulunu sorumlu tutarak yola birlikte çıktığı yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile istişare ederek ortak karar alarak istifa etmişti.

***

Benim şahsi görüşüm bu beklenmeyen seçim sonuç, gerek sosyal medyanın gerek sokak röportajı görünümlü siyaset tüccarlarının gerek bir türlü anlam veremediğimiz bölge dengelerinin, gerekse de havuz medyasının ardı arkası kesilmeyen karşılıklı taarruzların sonucunda kafası karışan seçmenin sandığa yansıyan beklenmedik bir sonucuydu.

O da her Milliyetçi Hareket Partili gibi partisinin bölgesinde 1. Parti olması için var gücü ile çalışmış, üzerine düşeni fazlası ile yapmıştı.

Maalesef seçim sonuçları her zaman sarf edilen emeğin karşılığını adil bir şekilde sandığa yansıtmıyor!

Ve bu maalesef derince de de tecelli etmiş, bölgesinde beklenenin atında oy alan herkes gibi, Salim Sayar ve ilçe yöneticilerimizi de üzmüştü.

Yurt çapında “en az” her iki kişiden birinin duruşundan, programından, ülküsünden ve liderinden memnun olduğu Devletinin ve Milletinin çıkarları için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen Milliyetçi Hareket Partisi’nin,

Derince ilçemizde tanıyan herkesin saygı ve muhabbet duyduğu aile yaşantısı ve ticareti ile herkesin takdir kazanmış bir ilçe başkanı ve aynı özelliklerde yönetim kurulu üyelerine sahip olmasına ve bölgesinde 1. Olan partinden bile daha fazla çalışmalarına rağmen yaklaşık 9.500 oy gibi az sayılabilecek bir oy alması elbette anlaşılır bir şey değildi.

***

Salim Sayar ve dava arkadaşları da bu durumu kabullenememiş olmalı ki!

Mensubu olan herkesin hayalini süsleyen Milliyetçi Hareket Partisi gibi köklü ve saygın bir dava hareketinde ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek kendilerinden sonra gelecek yeni yönetimin daha da güçlenerek yenilenmesinin önünü açmak adına istifa etmiş, atanan yeni İlçe Başkanı ve Yönetim kurulunun görevi devraldığında yanlarında olarak bağlılıklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirterek kendilerine yakışanı bir kez daha yapmışlardı.

***

Üzülmekle beraber tanıdığım günden beri takdir ettiğim Salim Sayar ve yönetim kurulu üyelerinin bu davranışları ile, değişmemek ve unvanlarını bırakmamak için her türlü siyasi yolu ve yöntemi deneyen diğer siyasi partilerin yönetici ve liderlerine çok önemli bir mesaj verdiklerini düşünüyorum.

Öyle ya, olmuyorsa, iddialar hedefler beklendiği gibi gerçekleşmiyorsa zorlamamak yeni yöneticilerin yeni yöntemlerin önünü açmak ve bir yere gitmeden görevi devredebilmek lazım.

Hem de göreve gelindiği gün ki samimiyet ve kararlılık ile!

Türk Milleti de Türk Siyaseti bunu fazlası ile hak ediyor.

***

Ben de şahsım adına Salim Sayar ve tamamını şahsen tanıdığım hepsi birbirinden değerli İlçe yönetim kurulu üyelerine bu örnek davranışlarından ve 2 yıl boyunca aralıksız olarak partimize sarf ettikleri emekleri ve sürecin her bölümünde kendilerine yakışan davranışları için kendilerine kalben teşekkür ediyorum.

Ahde vefa imandandır.

Hamdolsun bu günü de zararda kapatmadık.

Selam ve dua ile.

Yücel Alpay Demir

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.