Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde geçen sene başlayan ve yılan hikayesine dönen promosyon süreci yine fiyasko ile sonuçlanmıştır. Beklentilerin çok altında bir rakam olan 19.000 TL ile en yüksek teklifi veren TEB Bankası’na kalmış gibi görünüyor. Son kararı verecek olan Kocaeli Üniversitesi yönetimine çağrımızdır: “Bu rakam ülkenin ekonomik şartları ve diğer üniversitelerin promosyon ihale sonuçları göz önüne alındığında çok düşük bir rakamdır ve kabul edilemez.” İhaleyi tekrarlamak çalışanların lehine olacaktır.

Ayrıca Anadolu Üniversitesi 3 yıllığına 41.000, Ege Üniversitesi 3 yıllığına 45.000 TL ile promosyon ihalelerini bundan aylar öncesinde sonlandırırken, Kocaeli Üniversitesi’nin 19.000 TL rakamla ihalenin sonlanmasında neyi eksik yaptığını sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak; promosyonla ilgili sürecin adil, şeffaf ve iletişim içerisinde yürütülmesi için sözlü ve yazılı olarak defalarca yaptığımız çağrılarımız ve önerilerimiz Kocaeli Üniversitesi yetkililerince dikkate alınmamıştır. Bunun sonucu da 19.000 TL gibi komik bir rakamla ortaya çıkmıştır.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak yeni açılacak ihale şartnamesinde ve/veya sözleşmesinde bulunması gereken üniversite çalışanlarının daha fazla promosyon almasını sağlayabilecek ve çalışanların lehine olan aşağıdaki önerilerimizi yineliyoruz.

1- Promosyon ihalesini alan banka dışında Umuttepe Yerleşkesindeki diğer bankaların şubesi olmamalıdır.

2- Bankalar arası rekabeti arttırmak için öğrenci harç ödemeleri ile personelin yemek-kart ödemeleri için de ihaleyi kazanacak bankaya imkân tanınabilmelidir.

3-İhaleyi kazanacak bankayla imzalanacak sözleşmede sözleşmenin erken sonlandırılması halinde çalışanların ödeyeceği cezai şart bulunmamalıdır.

4- İmzalanacak olan sözleşmenin gelecek yıllardaki beklenen enflasyondan fazla olması halinde enflasyon farkının çalışanlara ek promosyon olarak verilmesi sağlanmalıdır.

 

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak Kocaeli Üniversitesi’nin yeni bir ihale yapmasını, bunu da çalışan lehine sonuçlandıramaz ise her çalışanın bankasını seçme hakkını vermesini, bunu da yapamıyorlarsa mutemetler vasıtasıyla maaşları elden ödeme yöntemine geçmesini talep ediyoruz.

 

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak; Üniversitedeki diğer sendikalarla çalışanların lehine olan promosyon dahil tüm konuları görüşmeye ve ortak mutabakatla eylem birliği içerisinde olmaya hazırız.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

Doç.Dr. Ali Talip Akpınar

Hürriyetçi Eğitim Sen

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir