Paylaş

Marmara Uluslararası Müteahhit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (MARİMDER) tarafından 8 Kasım’da düzenlenecek olan İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı 8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 09.30’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla başlayacak.

Hatırlarsanız MARİMDERİN KONFERANS PAYDAŞI tarafından geçtiğimiz aylarda ‘OSTİM Sanayide Karbon Zirvesi’ni gerçekleştirmiştik. Bundan elde ettiğimiz sonuçları değerlendirerek yarın itibarıyla İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı’nı gerçekleştireceğiz.

Konferansımızın sunuculuğunu TRT’nin sevilen spor spikerlerinden Sayın Erdoğan Arıkan gerçekleştirecek.

Konferansa üst düzey yüksek bir katılım bekliyoruz. Bu konuda ben MARİMDER Genel Başkanı Başkanı Ramazan Öztürk ve Yönetim Kurulu olarak, siz değerli basın mensuplarımızın da desteğini talep ediyoruz.

Bu konferans ile küresel iklim politikalarının oluşturulması – uygulanması sürecinin ülkemizde de işletilmesi ve sektörler için ihtiyaç duyulacak bilgileri edinilmesi amaçlandı. Böylece başarılı örneklerden haberdar olması sağlanacaktır. Ayrıca konferansa katılanların ve tüm paydaşların karbon azaltma çabalarını yönetmelerine ve koordine etmelerine yardımcı olmayı da hedefliyoruz. Konuyla ilgili olarak Paris İklim Antlaşması çerçevesinde ülkemizin üstlendiği yükümlülükler ve bu konuda yapılan yasal düzenlemeler ile de sanayicilerimiz başta olmak üzere bütün ilgili kesimleri bu konferans sayesinde bilgilendireceğiz.

Konferans ile ilgili kurulan “www.karbonayakizivebiz.com

” adresinden de ayrıntılı bilgiye ulaşılabilirsiniz.

 

Konferansımızın konu başlıkları ise şöyle:

  • Hava Kalitesi Yönetimi
  • Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye
  • İklim Krizi ve Tüketimi Tüketmek
  • Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi
  • Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması

  • KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı
  • İklim Krizi ve Karbon Salınımı Önlemleri Sürecinde Enerji Verimliliğinde Pompaların Rolü

  • Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Lisanslama Süreçleri

  • Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Dünya Yolunda Çevre Mühendisliği

  • Sürdürülebilir Fabrika Yönetimi
  • Yaşam Döngüsü Analizi

Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılışa yetişemeyecekler ancak program kapsamında gün içerisinde teşrif etmesi bekleniyor. Ayrıca Kocaeli Valimiz Sayın Settar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Sayın Tahir Büyükakın’ın da katılması beklenen konferansta çok sayıda akademisyen ve sektör uzmanı da bildirilerini sunacak.

MARİMDER öncülüğünde gerçekleşecek konferansın diğer paydaşları Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara Bilgi Teknolojileri, KOSGEB, İZAYDAŞ, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul MEDİPOL Üniversitesi’nden oluşuyor.

Konferansımız, Nanofi Yüksek Frekans Sistemleri ,AYE İnşaat, United Capitals, Wall Street English E.G Mimarlık, Wocopa Türkiye, Global Teknik ,Reis digital Mühendislik, ve Rulsis’in sponsorluğunda gerçekleşecek. Buradan kendilerine bu önemli projeye sundukları destekler nedeniyle çok çok teşekkür ediyoruz.

Konferansımıza katkı sağlayan kurumlar ise Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi, KOSTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Anadolu Ajansı, KOÜ Denizcilik Fakültesi, Kocaeli Sanayi Odası, Dünya Öğrenci Yurtları, Burada sözlerime son verirken, yarın siz değerli basın mensuplarımızı ve sayın halkımızı konferansımızda görmek istediğimizi bir kez daha hatırlatıyor ve siz değerli katılımcılarımıza tek tek teşekkür ediyorum.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir