Paylaş

‘YETER ARTIK, ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI’

Gebze İlçe Osman Yılmaz Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıklayan Gebze’nin tanınan ve sevilen insanlarından 2 çocuk annesi Aşkın Önder,  Osman Yılmaz Mahallesi’nde artık bir değişim olmalıdır.  Osman Yılmaz Mahallesi’ne kadın eli değecek. Osman Yılmaz Mahallesi, arzu ettiği hizmetlere kavuşacaktır. Yapılan hizmetler sayesinde Osman Yılmaz Mahallesi, cazibe merkezi olacak, tercih edilen mahalle statüsüne kavuşacaktır.’ dedi.

HALKIMIZ İSTEDİ, ADAY OLDUM

Osman Yılmaz Mahallesi’nde uzun yıllardır ikamet ettiğini belirten Aşkın Önder, ‘Mahallemizin sorunlarını biliyorum. Sosyal statüsünü iyi analiz ettim. İkamet etmiş olduğum günden bu güne kadar her zaman halkımızın içinde olduk; onlarla bütünleştik; sorunlarını dinledim; sevinçlerine ortak oldum. Çevremde oluşan beklenti; hizmet yapacağıma olan inancım; mahalle halkımız isteği ile muhtarlığa adaylığımı aday oldum. Amacım; mahallemizin sorunlarını çözmek; insanlara ve mahalle halkımıza hizmet etmektir. Şimdi değişimin tam zamanı. Şimdi değişim olmayacaksa ne zaman olacak. Muhtarlık, babadan oğula geçen bir yönetim değildir.” dedi.

‘MAHALLEMİZİN SORUNLARI ÇOK’

Muhtarlık yoluna çıkarken ‘Artık değişim zamanıdır. Mahallemize bir kadın eli değmelidir. Modern, çağdaş bir mahalle statüsüne, mahallemiz kavuşmalıdır.  Güçlü bir ekibimiz var. Mahallenin en ince ayrıntısına kadar sorunlarına hâkim bir ekibimiz var. Bu sorunları çözmek için gece-gündüz demeden çalışacağız. Bizim amacımız, devletin ilgili kurumlarıyla mahalle halkı arasında köprü oluşturmak; en güzel hizmeti en kısa zamanda mahallemize kazandırmaktır.” dedi.

‘MAĞDUR AİLELERİN YANINDAYIM’

Bu güne kadar birçok sivil toplum örgütünde vazife yaptığını belirten Aşkın Önder,  “En önemli hedeflerimden biri; mutlak suretle mahallemizde bulunan yardıma muhtaç her aileyi tespit edeceğim ve bu ailelerin mağduriyetini gidermek için bütün imkânları seferber edeceğim. Mağdurun, mazlumun, garibanın, haksızlığa uğramış insanın yanında bu güne kadar hep oldum; muhtar seçildiğim takdirde de kurumsal olarak yanında olacağım. Her türlü dertleri, derdim olacak; her türlü sevinçleri de sevincim olacaktır. “dedi.

‘GENÇLERİMİZE HİZMET VAZİFEMİZDİR’

Ülkemizin emanetçisi olan gençlere sahip çıkmak için mahalleye önemli sosyal etkinliklerin, sporsal faaliyetlerin yapılacağı alanlar kurduracağını belirten Aşkın Önder, ” Biz, iş olsun diye asla muhtarlığa aday olmadık. Hedeflerimiz var. Bunlardan biri de; gençlerimize sahip çıkmaktır. Bu amaçla, sporsal faaliyetlerin yapılacağı alanlar oluşturacağız ve onlara sahip çıkacağız. Gençlerimizin eğleneceği, dinleneceği, sohbet edeceği alanlar oluşturmak ve onların elinden tutmak istiyorum. Çünkü gençlik demek, gelecek demektir. Bu gün gençliğine sahip çıkmayan, yarın geleceğinden endişe duymalıdır.” dedi.

‘AŞKIN ABLASI OLACAĞIM’

Mahallede bulunan insanların ‘Aşkın Ablası’ olmaya aday olduğunu belirten Aşkın Önder, ‘Bu gün muhtarlığa en çok gelen insanların başında;  kadınlar gelmektedir. Bu yüzden mahallemize bir kadın eli değmelidir. Ben buna inanıyorum. Ve diyorum ki;’ Ben Osman Yılmaz Mahallesi’nin Aşkın Ablası olacağım.’  Sıkılmadık el bırakmayacağım. Bizde gönülleri fethetmek önemlidir. Gönülleri fethetmeye, mahalle sakinlerinin sevinçli günlerinde ve üzüntülü zamanlarında her daim yanlarında olmaya söz veriyorum.” Dedi..

‘DESTEK HALKIMIZDAN; HİZMET BİZDEN’

Elinden gelen hizmetin en iyisini yapacağını, gece-gündüz demeden çalışacağını, muhtarlığı bir meslek olarak değil hizmet aracı olarak gördüğünü belirten Aşkın Önder, ” Destek halkımızdan; hizmet bizden. Biz, sadece hizmet için aday olduk. İnsanlığa faydalı olmak için aday olduk. Osman Yılmaz Mahallesi halkının hizmetkârı olmaya talibim.  Bizim için muhtarlık meslek değil, hizmet aracıdır. Hizmete talibim. Artık değişimden yanayım.  Çok önemli projelerimiz var. Bu projelerle, mahallemiz şaha kalkacaktır’ dedi

TECRÜBEM VAR

Geçmiş dönemlerde bir başka yerde muhtarın yanında uzun süre vazife yaptığını, bu nedenle muhtarlığın nasıl işlediğini çok iyi bildiğini belirten Aşkın Önder, ‘ Muhtarlık, devlet kurumlarıyla vatandaşların arasında en önemli köprüdür. Bu köprünün sağlam olması demek, hizmetlerin gelmesi demektir. Bu güne kadar mahallemiz mağdur olmuştur. Muhtarlık, hep aynı aile tarafından sürdürülmüştür. Bu bir bıkkınlık oluşturdu. Hizmet gelmedi. Şimdi hizmet zamanı, şimdi güç birliği yapma, mahallemizi ayağa kaldırma vaktidir’ dedi.

 

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir