Paylaş

Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, 6 Şubat Depreminin ardından Hatay’da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgeye yardım elini uzattı. Dernek, daha önce gerçekleştirdiği nakdi yardım ve Kahramanmaraş’ta kurduğu kütüphane projelerinin ardından bu kez depremzedelerin kış aylarında ısınmalarını sağlamak amacıyla harekete geçti.

Dernek, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda düzenlediği projeden elde ettiği bütün geliri, LC. Waikiki işbirliği ile Hataylı depremzedelere ulaştırmak için değerlendirdi. Toplanan fonlarla alınan hediye kartları, 110 bin liralık mont ve bot desteği olarak depremzedelere gönderildi. Bu sayede, soğuk kış günlerinde depremzedelerin daha iyi koşullarda yaşamalarına katkı sağlanacak.

KARTLAR, KIZILAY’A TESLİM EDİLDİ

LC. Waikiki’den alınan hediye kartları, Hatay Kızılay’ı aracılığıyla depremzedelere dağıtılacak. Dernek Başkanı Mustafa Anayurtlu, “Sektörümüzün yaşadığı sorunları dile getirmek ve çözüm önerileri bulmak için 2019 yılında kurduğumuz Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, bir dayanışma derneğidir ancak bu bizim toplumsal sorunlara karşı duyarsız olmamız anlamına gelmiyor. Bizler, üyelerimizle beraber kendi aramızda toplamış olduğumuz paraları depremzedelere gönderdik. Koto ve İzmit Belediyesi aracılığıyla nakdi yardımlarda bulunduk. Kahramanmaraş’ta Konteyner Kütüphane kurduk. Kocaeli’nin dezavantajlı bölgelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz 25 bin adet kitap dağıttık. Şimdi de soğuk kış günlerinde depremzedelerin üşümemesi için derneğimizin hesabındaki bütün parayı mont ve bot yardımı olarak Hatay Kızılay’ı aracılığıyla depremzedelere ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HATAY’DAN GELEN YARDIM ÇAĞRISINA CEVAP VERİLDİ

Kocaeli Valiliği aracılığıyla derneğe yönlendirilen Türk Kızılay Hatay İl Başkanlığı Bağış Yönetimi Uzmanı Murat Güler’in yardım dilekçesine duyarsız kalmayan Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, depremzedelere destek verdi.

Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği, sadece kültürel faaliyetlerle değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkarak, toplumun her kesimine yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir