Paylaş

Derince Belediyesi’nin Araptepe Mevkii’nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi ile ilçede yeni bir yaşam başladı. Başkan Aygün’ün 30 yıllık sorunu çözüme kavuşturduğu örnek kentsel dönüşüm projesi 428 daire ve 7 iş yerinden oluşuyor

428 DAİRE VE 7 İŞYERİNDEN OLUŞUYOR

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün özel önem verdiği ve 41 seçim vaadi arasında da yer alan kentsel dönüşüm projesi alanında örnek oldu. Derince Belediyesi tarafından Araptepe bölgesinde, hazine arazileri üzerine yapılmış, ekonomik ömrünü tamamlamış gecekonduların yıkılarak, bölgedeki hak sahipleri için sosyal alanları bulunan konutların inşa edilmesi hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm süreci 2022 yılı içinde tamamlandı. Sonrasında düzenlenen törenle hak sahiplerine konutların teslim edildiği Araptepe mevkiindeki proje bölgeye artı değer kattı.

DEPREME DAYANIKLI VE MODERN BİNALAR

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ilçeye kazandırdığı Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’ndeki kentsel dönüşüm konutları alanında örnek olarak nitelendiriliyor. Depreme dayanıklı, otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip olarak inşa edilen Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’ndeki yeni yaşam merkezi 428 daire ve 7 işyerinden oluşuyor. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen projenin 10 bin m2’si ise yeşil alana ayrıldı. Kentsel dönüşüm sürecinin tamamlamasıyla Araptepe mevkiinde yeni bir yaşam başlarken çarpık yapılaşma sorunu çözülerek, bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.