Paylaş

 

Kocaeli Ticaret Odası’nın iftar programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Pandemi ve deprem sonrası gösterdiğiniz büyük fedakarlıklardan ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi

Kocaeli Ticaret Odası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Murat Barış, Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ömer Efe, Yusuf Ziya Uludüz, Abdurrahman Çuhadar, Abdurrahman Kaya, Hızır Fatih Saroğlu, Yıldırım Yılmaz ve Can Kuşkan ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, KOSGEB Müdürü İbrahim Ustaömer, Tarım ve Orman İl Müdür V. Altan Çakır, İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan, Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Ümit Kökdemir, meclis üyeleri, komite üyeleri, kadın ve genç girişimciler katıldı.

BAŞKAN BULUT’TAN BAYRAMLAŞMAYA DAVET

İl Müftü Yardımcısı Mikail Özkan’ın duasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Programın açılışını gerçekleştiren KOTO Başkanı Bulut, “Ramazan ayı toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların güçlendiği bir aydır. Kentin ticari hayatına olduğu kadar sosyal ve kültürel etkinliklerinde de öncü rol üstlenen Kocaeli Ticaret Odası olarak böyle manevi bir iklimde birlikte iftar sofrasına oturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En büyük gücümüz birlikteliğimiz. Bu birlikteliğin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi sonlandırırken, iftar davetimize katıldığınız için bir kez daha teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere burada bulunan herkesi Bayramın ilk günü saat 12.30 da Odamızda yapacağımız bayramlaşmaya davet ediyorum” dedi.

VALİ YAVUZ: BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTERDİNİZ

Akabinde KOTO ailesine hitap eden Vali Yavuz: “Tuttuğumuz oruçların kabul olmasını diliyor, af, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluş olarak tarif edilen ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Sağlıkla sıhhatle önce Kadir gecesine sonra da Ramazan Bayramına erişmemizi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Değerli arkadaşlarım sizler başta deprem olmak üzere daha öncesi Pandemi ile geçen bir süreçte tarih yazdınız. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Gerek yönetim kurulu başkanımız, gerek meclis başkanımız, gerek sizler özellikle Pandemi döneminde büyük bir fedakârlık gösterdiniz. Daha sonra 6 Şubat depremlerinde başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm deprem bölgelerinde destan yazdınız, çok kıymetli destekler sundunuz. Dolayısıyla hepinize çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar sıkıntılarımız, sorunlarımız olsa da biz gerçekten bu yüzyılı Türkiye Yüzyılı olarak tanımlıyoruz. Sorunlarımızı aşacağız ve daha büyük bir ülke haline geleceğiz. Öncelikle ümit var olmak ve buna inanmak lazım.”

VALİ YAVUZ’DAN MÜJDE

Eğitim alanındaki gelişmeleri aktaran Vali Yavuz, imzalanan protokollere değindi:  “Sizlere iki güzel haber vermek istiyorum. Biz kamu yatırımları dışında özel sektör ve hayırsever desteğiyle de eğitime ciddi destekler sağlıyoruz. Bu hafta içerisinde 70 derslikli iki okul için protokol imzaladık. Birincisi Ford Otosan Koç Holding’e Donanma İlkokulu’nu yaptıracağız, diğeri de Derince ‘deki Çınarlı İlkokulunu hayırsever işadamı Vefa İbrahim Aracı yapacak. Yaklaşık 450 milyon TL’lik bir bağış söz konusu oldu. Önümüzdeki süreçte de özellikle şehrimizde para kazanan büyük kurumsal firmaların şehrin özellikle eğitim yapısına daha fazla destek vermesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyor, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.