Paylaş

15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama Programı ve unutulmaya yüz tutan kültür mirasımız Çini sanatının yaşatılmasını amaçlayan ve bu sanatı önemli isimlerinden biri olan Sıtkı Olçar’a ithafen düzenlenen liseler arası “Sıtkı Usta Anısına Çin Motifleri Resim Yarışması” ödül töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen tarafından karşılandı.

Vali Seddar Yavuz, kendisine eşlik eden protokol üyeleri ile birlikte Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından fuaye alanında hazırlanan stantları gezerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra programın gerçekleştirileceği salona geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Vali Seddar Yavuz’un hitaplarıyla devam etti.

Vali Seddar Yavuz, içerisinde bulunduğumuz haftanın Şehitler Haftasına da denk gelmesi vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle anarak sözlerine başladı: “Merhum Sultan Alparslan’dan bugüne kadar Anadolu’yu vatan yapmak için şehadete koşmuş, Allah ile buluşmuş, Allah ile şereflenmiş ve Rabbi ile rızıklandırılmış tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun.”

“Bu Coğrafyada Kalıcı Olma Sebebimiz Unutulmamalıdır”

Hür ve bağımsızlığın bin yıldır yaşatıldığı bu toprakların önemine değinen Vali Yavuz sözlerine devam ederek şunları kaydetti: “Bu kutlu millet, bin yıllık süreç içerisinde nerede bir mağdur ve mazlum varsa gözyaşı silmiş ve onun dertleriyle dertlenmiştir. Bu coğrafya, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ama gelen milletler ve medeniyetler kalıcı olamamıştır. Örneğin Lidyalılar tarihte parayı bulmuş, altını %99,9 saflıkta işlemiş ama bugün ne isimleri ne de nesilleri kalmış. Yaklaşık 40’a yakın medeniyetin gelip yaşadığı ama bugün ortadan kaybolduğu bir coğrafyada yaşamamız, siz gençlerin ve aziz milletimizin her bir ferdinin asla aklından çıkarmaması gereken önemli bir durumdur. Sevgili gençler; işte bu zenginlik, tarihi ve kültürel derinlik, bize kattığı değerler ile birlikte aynı zamanda bize ciddi bir turizm potansiyelinin aktarılmasına da vesile olmuştur.”

Kocaeli’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Katkısı Çok Büyük

Kocaeli’nin her yönden güçlü olduğunu belirten Vali Yavuz: “İçinde yaşadığımız şehre bakarsak Bitinya Krallığından bugüne, Doğu Roma’ya, Bizans’a, Selçuklu ’ya, Osmanlı’ya ve şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmeye devam ediyor. Bu nedenle tarihi bir mirasa sahip. Tarihin her döneminde özellikle de liman kenti olmasının getirdiği bütün avantajları sonuna kadar kullanan bir şehir. İki denizi bir gölü olan, çevrenize baktığınızda dikkat ettiğiniz zaman neredeyse %43’ü orman olan yemyeşil, yeşilin her tonunu barındıran yine muhteşem bir şehir karşınıza çıkıyor. Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin gurur duyduğu her ne proje varsa şehrimizden geçtiği, şehrimizin bir dokunuşunun bulunduğu; bilim, sanayi ve teknoloji şehri aynı zamanda bilişim ve dijitalleşmenin başkenti Kocaeli’den bahsediyoruz. Bu şehir şu an İstanbul’dan sonra fiilen en çok vergi veren ikinci şehir konumunda. %43’ü orman ve yemyeşil olması vesilesiyle tabiat parkları ve yaylalarıyla doğa sporlarına önemli katkılar sunuyor. Bunlar Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz tarafından yapılanmış ve hepsi hizmetinize sunulmuş bulunuyor. Dolayısıyla ilimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine katkısı fevkalade büyük. Kocaeli’yle ve Kocaelili kardeşlerimizle bir kez daha gurur

duyuyoruz.” ifadelerini kullandı ve spor alt yapısı olarak da öncü bir şehir olan Kocaeli’nin mavi bayraklı plajlarıyla da birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Hedeflerimize Ulaşmak İçin Mücadele Ediyoruz

25 milyonun yaşadığı Marmara Havzası içerisinde günübirlik turizm için fevkalade önemli bir lokasyonda bulunduğumuzu ve bilim, sanayi ve teknoloji şehri olmanın yanında bir turizm şehri vizyonunun da gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Yavuz: “İşte ihracat diye peşinde koştuğumuz, ihracat odaklı büyüme diye hedeflediğimiz ve bu alana erişmek istediğimiz önemli hedeflerimizde bize katkı sunabilecek diğer BİR alan da elbette turizmdir. Herhangi bir maliyete katlanmadan ülkemize gelen, şehrimize gelen misafirleri memnun etmek ve hizmetlerimizi sunmak ve satmak elbette akıllıca bir yaklaşımdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız çeşitli hedefler koymuştur, bu hedeflere ulaşmak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Biz Dünyaya Mesajı Olan Bir Ülkeyiz

Gençlerimize güvendiğini, inandığını ve gençlerimizin çok büyük başarılara imza atacağına inancının tam olduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz: “Biz bu şehri yaşadığımız güne değil yarına hazırlıyoruz. Sizlerin, dünyayla rekabet edebilecek, yarışabilecek ve yaşıtlarından daha iyi hale getirecek donanıma sahip olmanız için gayret ediyoruz. Sizlerden beklentimiz; çok başarılı olduğunuzda yurt dışına gitmek, yurt dışına gitme hayali kurmak değil büyük Türkiye inşa etmek için bu memlekette mücadele etmektir. Elbette yurt dışına gideceksiniz, elbette yurt dışında eğitim alacaksınız ama gönlünüz, gözünüz her daim Türk Milleti ile beraber olacak, onun sevinçleriyle sevinecek, acılarıyla üzüleceksiniz. İşte millet olmak, aynı havayı teneffüs etmek, aynı kaderi paylaşmak budur. O yüzden biz yerel değerleri önemsiyor ama evrenseli asla gözümüzden kaçırmıyoruz. Biz sadece Türkiye’ye mesajı olan ülke değiliz biz dünyaya mesajı olan, hakkı ve hukuku her daim tesis etmek isteyen büyük bir milletiz.” diyerek misafirperverlik, yardımlaşma ve dayanışma olmak üzere birçok değerin diğer toplumlara ve diğer milletlere aktarılması konusunun önemine değindi.

‘Halk Evi’ Yakında Açılıyor

Çok yakın zamanda Halk Evi’nin açılışının yapılacağı müjdesini veren Vali Yavuz: “Tarihi eserlerin günümüze kazandırılması için çok önemli çalışmalar yaptık. Eski Hisar Kalesi’nin restorasyonuna, Çoban Mustafa Paşa Camii’nin çevre düzenlemesine önemli destekler verdik. Yakın zamanda Orhan Camii’nin restorasyonu için çalışmalara başlayacağız. Daha önce de Yeni Cuma Cami ve diğer tarihi camilerin restore edilmesi için katkılar sağladık. Gölcük’te tarihi hamamların ve çeşmelerin tamamının restore edilmesine, günümüze kazandırılmasına Valilik olarak destek verdik. Yıllardır toplumun tartışma konusu olan Halk Evi’ni restore ettik ve bitirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz 19 Mayıs’ta halkımızın hizmetine açmaktır. Orayı siz gençlere emanet edeceğiz ve gençlik merkezi olarak hizmetinize sunacağız. Biz şehrimizin bütün değerlerine, tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.” dedi ve emeği geçen tüm birimlere ve çalışanlarına teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Vali Seddar Yavuz konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Sıtkı Usta Anısına Çin Motifleri Resim Yarışması çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kocaeli Tanıtım Videosunun gösterimi ile devam eden programda gerçekleştirilen şiir dinletisi, koro gösterisi, halk oyunları performansları ve Medeniyetler Kuşağı Defilesi büyük beğeni topladı. Günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sonlandırıldı.

15-22 Nisan Turizm Haftası Törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.