Paylaş

 

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı anma gecesi düzenledi.

Kandıra Yelken Sinemasında gerçekleşen ve Devlet Planlama Teşkilatı emekli Genel Müdürlerinden İsmail Sarıca’nın anlatımını yaptığı program topluluk üyelerinden Arda Akın’ın okuduğu “Anlatamıyorum” şiiri ile başladı.

Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz’ün “Ben Orhan Veli” şiirini okumasından sonra İsmail Sarıca şair’in Yaşam öyküsü ve edebi kişiliği ile ilgili bilgiler verdi. Aynı zaman da dönemin ülkemizdeki durumu, o süre içinde yaşanan kültürel, sosyal ve edebi hayattaki gelişmeleri anlattı. Birinci bölümün sonunda topluluk üyeleri Orhan Veli’nin şiirlerinden örnekler verdi. Aynı zamanda şiir okuyanlar ve izleyicilerde şair hakkında bildiklerini paylaştı.

İsmail Sarıca ikinci bölümde Orhan Veli’nin yakın arkadaşı olarak bilinen ve Haydarpaşa Lisesinde edebiyat öğretmeni olan Nahit Hanım ile olan ilişkisinden bahsetti. Sarıca şairin ölümü hakkındaki bilgilerden sonra topluluk üyeleri şairin kendi şiirlerinden ve ölümünden sonra arkadaşları tarafından yazılmış şiirlerini okudu.

Grup Do Diyez konseri ve plaket

Son bölümde Cura’da Derya Demirel, Bağlama’da Çetin Yeşilli ve ritm’de Emre Kavukçu’dan oluşan Grup Do Diyez güzel bir konser verdi. Altı parça seslendiren Grup Do Diyez’e plaketini Topluluk sözcüsü Aygün Aynagöz, Anlatıcı İsmail Sarıca, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi Yönetim Kurulu üyesi emekli edebiyat öğretmeni İpek Sümer ve Nizamettin Yılmaz birlikte verdi.

İsmail Sarıca’ya ise plaketini eşi Çocuk Sağlığı uzmanı Dr. Süheyla Sarıca, emekli Edebiyat öğretmeni, Satranç hocası Mustafa Yıldız, Grup Do Diyez üyeleri Doç. Dr. Çetin Yeşilli ve Derya Demirel ile grup sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.