Paylaş

 

İlimizin en aktif kültür, sanat, edebiyat derneklerinden Genel Merkezi Kocaeli / İzmitte bulunan BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği şubat ayında gerçekleştirdiği olağanüstü kongre ile derneği kapatma kararı almıştı.

Yeni bir oluşum içerisine giren BAYŞAD lılar yakın zamanda TÜSŞAD (Tüm Sanatçılar ve Şairler Derneği) ni kurarak derneğin açılımını genişleterek sanatın her alanında aktif olarak STK cılığa devam kararı aldılar.

TÜSŞAD ilk etkinliğini Ctesi günü Saat 15:00 22:00 arası Yenikent Çenedere Mesire alanında İMECE USULÜ PİKNİK BAHARA MERHABA adı ile gerçekleştirdi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen piknikte davullu zurnalı halaylar çekildi. Saz eşliğinde türküler söylendi. Akşamın geç saatlerine kadar süren etkinlikte TÜSŞAD ı Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları , şair ve yazar dostları yalnız bırakmadılar.

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe’nin eşi Sibel Gökçe de piknik alanında TÜSŞAD a başarılar diledi. Geçici yönetim kurulunun hazır bulunduğu piknikte katılımcılar gönüllerince eğlenerek güneşli havanın tadını çıkardılar.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Kurucu Başkan Dilek Dila Mert “Başarı ekip işidir. Sen ben yok BİZ varız. TÜSŞAD dedik. Çünkü sanatın her dalı (Tüm Sanatçılar ve Şairler Derneği) olarak etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Hedefimiz her ay farklı konularda üç etkinlik yaparak halka açılmak, daha geniş kitlelere ulaşmak, yakın zamanda olağan kongremize gerçekleştirerek Türkiye çapında temsilcilikler ve şubelerimizle üç senelik yol haritamızı belirleyeceğiz. Hedefimiz Sanatın başkenti Kocaeli ! Katılımcılara teşekkür ederiz.” dedi.

Program hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.