Paylaş

Basın; bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda haber alma, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunma işleviyle kurumumuzun da önemli bir paydaşı olarak görevini sürdürmektedir.

 

Tarafsız ve objektif bir bilgi akışı sağlayarak, toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi icra eden basın, demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak önemli bir kamu hizmeti görevini yerine getirmekte, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımasının yanı sıra farklı görüşlerin sesini duyurmasına da imkân sunmaktadır.

 

Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde hukuka, mesleki ahlak ve ilkelerine uygun olarak tarafsız bir biçimde kullanılmasını temenni ettiğim basın özgürlüğünün büyük önemi vardır.

 

Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın kuruluşlarımızın, özellikle yerel basınımız ve çalışanlarının zor şartlarda bile görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı biliyor ve bu gayretlerini takdirle karşılıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, sürekli güçlenerek büyüyen, haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren Türk Basınının her kademesinde görev yapan değerli basın mensuplarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyor; sağlık, huzur ve mutluluk içinde nice başarılı yıllar diliyorum.

 

Seddar YAVUZ

Kocaeli Valisi

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.