Paylaş

Vali Seddar Yavuz, Valiliğimizce restorasyonu gerçekleştirilen, açılışına hazırlandığımız ilimizin sembolü, Cumhuriyetimize tanıklık etmiş İzmit Halkevi Binası’nı Basın Mensuplarıyla birlikte ziyaret etti.

Ziyarette Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Berna Abiş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Bozkurt eşlik etti.

Yapılan restorasyon çalışmaları hakkında YİKOB teknik personeli ve mühendisleri tarafından da bilgilerin verildiği ziyarette Vali Yavuz, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, sorulan soruları cevapladı.

Vali Yavuz: “Değerli basın mensupları çok kıymetli çalışma arkadaşlarım. Bugün Kurtuluş Savaşı’mızın meşalesinin ilk yakıldığı gün. Kurtuluş Savaşı’mızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Mekânları cennet olsun. Değerli arkadaşlarım, burası Cumhuriyet döneminin önemli mimari yapılarından bir tanesi. Uzun yıllar şehrimize hizmet etmiş, şehrimizin neredeyse hafızası olmuş bir bina. Biz göreve başladığımızda çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmişti. Bilindiği üzere bölge olarak deprem kuşağında bulunuyoruz. Zaman zaman da depremle alakalı bir sürü hareketlilik oluyor, bu noktada Halkevi binamızda detaylı incelemeler yapmak üzere Gebze Teknik Üniversitemizin de içinde olduğu bir ekip kurduk. Hocalarımız detaylı bir çalışma yaptı. Deprem simülasyonları gerçekleştirdi. Bu simülasyona göre de yeni bir güçlendirme ve restorasyon çalışmasıyla ilgili detaylı projeleri hazırladılar.”

Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Hocaları Denetledi

Restorasyon sırasında karşılaşılan sorunlardan bahseden Vali Yavuz, konunun uzmanlarının verdiği bilgiler ışığında yapılan mühendislik çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Beklemediğimiz bir takım sorunlar çıktı. Binayı soyacağız, ortaya çıkabilecek aksaklıkları eksiklikleri tamamlayacağız diye daha önce ki açıklamalarımda da belirtmiştim. Nitekim zeminde de birtakım sıkıntılarımız oldu. Zemini güçlendirdik, duvarlarda çatlaklar vardı, restorasyon usulüne uygun olarak yerinde müdahale ettik. Bütün bu çalışmalarımızda Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nin çok kıymetli hocaları alandaydılar, bizzat yerinde denetlediler. Yine YİKOB personelimiz her daim burada 7/24 çalışarak bu binayı söz verdiğimiz gibi 19 Mayıs’a yetiştirmek için gayret sarf ettiler. Kısacası bu binanın bu noktaya gelmesinde emeği bulunan işçisinden mühendisine, özellikle benim adıma bu binayı takip eden çok kıymetli çalışma arkadaşım Vali Yardımcısı İsmail Gültekin Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Sözümüzü Tutmuş Olmanın Vermiş Olduğu Gönül Huzuruyla Karşınızdayız

İhale sürecinde bir takım engeller yaşandığını belirten Vali Yavuz, proje sürecini şu sözlerle anlattı: “Hepinizin bildiği gibi pandemi döneminde birkaç kez ihaleye çıkmamıza rağmen ihaleye katılım gerçekleşmedi. Birtakım hukuki engeller oldu. O gün de söylemiştik. Biz burayı restore edeceğiz ve şehrimize kazandıracağız demiştik. Elbette sözümüzü tutmuş olmanın vermiş olduğu gönül huzuruyla karşınızdayız. Bugün itibariyle ufak tefek eksiklikleri olmasına rağmen binayı bitirdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Aramızda yapılacak protokolle binamızı Büyükşehir Belediyemize devredeceğiz. Tefrişatla

ilgili malzeme tedarikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz burada 7/24 hizmet sunacak.”

7/24 Gençlerimizin Hizmetinde Emrinde Olacak

Binadaki küçük eksiklikler tamamlanacak ve mümkün olan en kısa sürede Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacak olan Halkevi Binasının donanımı ile ilgili bilgiler veren Vali Yavuz: “Mükemmel bir planlama yaptık. Kütüphanesinden bilgisayar odalarına, ses kayıt sistemlerine kadar her türlü detayı düşündük. Burası 7/24 gençlerimizin hizmetinde ve emrinde olacak. Biz dünya üzerindeki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. İki bin iki yüzyıllık devlet geleneği, bin yıllık Anadolu’daki varlığımız, hükümranlığımız ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayıp ikinci yüzyılına evrildiğimiz bu dönemde Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek için hep beraber daha fazla çalışacağız. Özellikle gençlerimize daha çok imkan sağlayacağız. Onların kitap okuduğu, bilgisayarla oyunlar ve diğer yazılımları gerçekleştirdiği, eğitimler aldığı ve diğer taraftan sanatsal faaliyetleri gerçekleştirebileceği, konferansların ve konserlerin düzenlenebileceği mükemmel bir alan oluşturduğumuzu düşünüyorum.

Emeği, Katkısı Olan Herkese Teşekkür Etti

Şehrin tüm dinamikleriyle, ortak akıl ve istişare kültürüyle kente hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Vali Yavuz; “Cumhuriyetin tanığı olan böylesine önemli bir binanın aslına uygun olarak restore edilmesi için tüm paydaşlarla birlikte çalışmalar yürüttük. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Valisi ve temsilcisi olarak ilimizdeki tüm paydaşlarla ortak aklı ve istişare kültürünü hakim kılarak şehrimizin menfaatlerini sağlamaya gayret ediyoruz. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve diğer paydaşlarımızla bu şehri ortak akıl istişare kültürüyle yönetmeye son derece değer atfediyoruz. Bir kez daha bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen tüm basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Kocaelili gençlerimizin, hemşehrilerimizin hizmetinde olacak Gençlik Merkezimizin şehrimize, gençlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Açıklamaların ardından açılış öncesi yapılan hazırlıkları inceleyerek bilgiler alan Vali Yavuz, beraberindekiler ve basın mensupları ile birlikte halkevini gezdiler.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir