Paylaş

Geçtiğimiz 19 Mayıs Günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutladık. Tüm gençlerimizin bayramını tebrik ederim.

Gençlik dönemi bir insanın hayatının en önemli evrelerinden birisidir. Bir millet için, toplum için gençliğin, gençlerin önemi çok büyüktür. Gençler, bir milletin en önemli servetidir. Toplumun en önemli yapı taşıdır. Gençlerin iyi bir şekilde yetişmesi toplumun huzuru için büyük önem taşımaktadır.

Gençlik dönemi enerjinin, aksiyonun, verimliliğin bol olduğu bir çağdır. Onun içindir ki bir insan gençliğinde ne yaptıysa kendisi için kardır. Bir insan gençliğini doğru şekilde değerlendirerek topluma, millete, çevreye faydalı bir insan olmak için çaba harcamalıdır. Peygamber Efendimiz gençliğe büyük önem vermiş ve yaşlılık gelmeden gençliğin kıymetini bilmemizi söylemiştir.

Gençlik büyük bir nimettir. İnsan bu nimeti iyi değerlendirmelidir. Zira her şeyden hesaba çekileceğimiz ahiret günü, özel olarak gençliğimizi nerede nasıl bir şekilde tükettiğimiz yönünde hesaba çekileceğiz. Bu sebeple gençliğin kıymeti çok iyi bilinerek yaratılış gayesine uygun yaşanmalıdır.

Cenabı Allah, ibadete, rızasına uygun hareket eden gençleri çok sevmektedir. Şeytanında en büyük düşmanlarından biriside böyle Allah rızası için hayatını idame ettiren, nefsi duygularını yenen gençlerdir.

Bir genç her zaman güzel ahlaklı olmaya çalışmalıdır. Kendisine doğru düzgün rehberler, önderler seçmelidir. Zira İslam tarihimizde, ülkemizin tarihinde, gençlere örnek olabilecek nice insanlar gelip geçmiştir. Ancak günümüzde televizyon yolu ile bu kıymetli insanlar örnek olarak gösterilmek yerine Örümcek Adamlar, Batmanlar, Roky Bolbua gibi Amerika’nın uydurma kahramanları gösterilmektedir.

Allah Rahmet Eylesin Kıymetli Aktörlerimizden Cüneyt Arkın’ın filmleriyle, tarihimizdeki kahramanları bir nebze olsun tanımış oldu gençlerimiz. Günümüzde de birçok tarihi filmlerimiz vesilesiyle tarihimizdeki şahsiyetleri tanınmasına vesile olanlara müteşekkiriz. Lakin tarih ve bu tarihi kişilikleri önce okuyarak öğrenmeliyiz. Filmlerle, kurgularla ortaya koyulan

tarihi filmlere bakarak işte tarihimiz budur diyemeyiz. Zira hayatı boyunca at üzerinden inmeyen Kanuni Sultan Süleyman’ı farklı bir şekilde gösterme gafletinde bulunan filmler vardı.

İstanbul’u 21 yaşında fetheden, 7 tane dil bilen, Fatih Sultan Mehmet Han, gençler için en önemli örneklerden bir tanesidir. Sahabe-i Kiram’ın birçoğu gençlerden oluşmaktadır. Ve gençler için en önemli rehberlerdir, örneklerdir.

Bu batı sevdalılığı hastalığı yüzünden kendi kahramanlarımızı, büyüklerimizi gençlerin önüne örnek, rehber olarak göstermeye çekindik senelerce. TGRT yapımları bir dönem bu düşünceyi, zihniyeti kırdı.

Önümüzdeki hafta 29 Mayıs İstanbul’un Fethinin yıldönümü. İstanbul’un fethini kutluyor, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerine ve ordusuna Allah’tan Rahmet Diliyorum. Mekanları Cennet Olsun.

Rabbim bizlere de gençlik dönemimizi rızasına uygun bir şekilde geçirebilmeyi, kıymetli büyüklerimizi, peygamber efendimizi kendimize layıkıyla rehber edinebilmemizi nasip etsin.

Gençlerin önündeki en önemli örnek, rehberlerden bir tanesi de Mustafa Kemal Atatürk’tür. İnandığı zaman bir milletin ne büyük zaferler elde edebileceğini Malazgirt’te Sultan Alparslan, İstanbul’un Fethinde Fatih Sultan Mehmet, Çanakkale Savaşında Seyyid Onbaşı, Kurtuluş Savaşı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bizlere göstermiştir.

Tarihte birçok şey gençlerin omuzunda yükselmiştir. Gelecekte de yine ülkemiz gençlerin çabasıyla tarihteki şerefli yerini alacaktır. Bunu da ancak yüksek eğitimli, güzel ahlaklı bir nesil gençlik yetiştirirsek mümkün olur. Gençlerimize iyi örnek olalım. Gençlerimizi iyi yetiştirelim. Dava sahibi bir gençlik yetiştirelim. Zira bir insanın bir davası varsa, o dava için mücadele ediyorsa her yaşta gençtir. Bunun için en güzel örneklerden bir tanesi 90 yaşlarında İstanbul’un Fethi için gelerek surların dibinde şehit düşen Ebu Eyyüp Ensari Hazretleridir.

İşte bu şuurda bir gençlik yaşar ve gelecek neslimizi de bu şekilde yetiştirirsek ülkemiz, milletimiz iyi hak ettiği yerlere varır, nihayetinde en önemlisi de Rabbimizin rızasını kazanan bir genç olarak dünyada da ahirette de rahat ederiz. Sevgiyle Kalın.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir