Paylaş

 

Vali Seddar Yavuz; Valiliğimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, MARKA paydaşlığında düzenlenen Yapay Zekâ Temalı Bilişim Fuarı Açılış Töreni’ne katıldı.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kırgızistan Başkonsolosu Lira Sydykova, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Murat Bozkurt, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Oda Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

24-26 Mayıs tarihlerinde sektörün öncü firmalarının da katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonun açılışı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak tanıtım filminin gösterimi sonrası protokol konuşmalarıyla devam etti.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Vali Seddar Yavuz davetlilere hitap ettiler.

Kocaeli, Sanayileşme ve Yüksek Teknolojide Açık Ara Öne Geçen Bir Şehir

Vali Seddar Yavuz hitaplarına Bilişim Fuarı’nın Kocaeli’ye ve ilgili tüm sektörlere katkı sunmasını temenni ederek başladı ve şöyle devam etti: “Her zaman ifade ettiğim gibi ilimiz, ülkemizin dünya ile yarışan yüzü, bilim, sanayi ve teknoloji üssü, bilişim, inovasyon ve AR-GE’nin başkentidir. Neredeyse ülkemizin dış ticaret hacminin %18’inin gerçekleştiği, 2023 yılı fiyatlarıyla 30.7 milyar dolar ihracatın yapıldığı bir şehirdir; Kocaeli. 14 Organize Sanayi Bölgesi, iki endüstri bölgesi, Ar-Ge merkezleri ve diğer teknolojik altyapısı ile bunun yanında Bilişim Vadisi gibi önemli kuruluşlarımızın bulunduğu ülkemize değer katan bir şehir. Diğer taraftan Bitinya Krallığından bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan, tüm ulaşım yollarının merkezinde ve mükemmel bir lokasyonda bulunuyoruz. 36 limanı, 84.4 milyon ton elleçleme kapasitesi, 2 denizi ve 1 gölü ile Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-130 karayolları, diğer taraftan Osmangazi Köprüsü ile hava yollarıyla, demir yollarıyla gerçekten üretim ve istihdam için mükemmel bir konumda bulunmaktadır. İşte bu avantajları vesilesiyle önemli yatırımlar ilimize gelmiş ve son 20 yılda da yine sanayileşme ve yüksek teknoloji kullanımında açık ara öne geçmiştir.”

Ulusların Refahları Bilim ve Sanayi ile Doğru Orantılı

Kocaeli’nin, yurtiçi Gayri Safi Milli Hasıladan kişi başına düşen gelir itibari ile Türkiye birincisi ve ödenen vergilerde ise Türkiye ikincisi olduğunu vurgulayarak konuşmalarına devam eden Vali Yavuz: “Ulusların bağımsızlığı ve refahı bilim, sanayi ve teknolojiden geçiyor. Bu alanda geri kalırsanız bağımsızlığınızı, onurunuzu ve haysiyetinizi korumanız mümkün değil. O yüzden ulus devletlerin ve genel anlamda devletlerin hür ve bağımsızlığı bilim, sanayi ve teknoloji rekabetten geçiyor. İşte bu anlamda Milli Teknoloji Hamlesi ile öncelikle yüksek teknolojili ürünlerin, ikame ürünlerinin gerçekleştirilmesi, yeni birtakım teknolojilerin elde edilmesi ve bu alanda rekabet etmek üzere yola çıktık. Bugün savunma sanayimiz de geldiğimiz yer asla

tesadüfi bir durum değildir. Bu yıllarca verilen büyük bir emeğin sonucudur. Özellikle Dünya’ya bakarsanız da savunma sanayideki gelişmelerin daha sonra diğer alanlara da yayıldığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla yüksek teknoloji ürünler, bilişim, yazılım ve sanal gerçeklik gibi konular da yine bununla çok yakın ve ilgilidir.” dedi.

Vali Yavuz, Bilişim Vadisi’nin ilimizde olması vesilesiyle Kocaeli’nin bilişimin merkezi ve başkenti olduğuna da inandığını ve bu alandaki gelişmelerin devam edeceğini belirterek: “Fuarcılığın sadece bilişimle kalmayıp özellikle coğrafi konumundan ve gelişmişliğinden de istifade ederek diğer alanlara da yayılmasının fevkalade verimli olacağına gönülden inanıyorum. Fuarcılık A.Ş.’ nin kurulması, bunda özellikle kamu ve odaların birlikte hareket etmesi, birlikte bir sonuç elde etmeye çalışmasını da takdir ediyorum.” dedi ve organizasyonda büyük emeği olan Kocaeli Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, oda başkanlarına ve katkısı olan tüm paydaşlar ile katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi, açılış kurdelesinin kesimi ve sonrasında stantların gezilmesi ile tören sonlandı.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir