Paylaş

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, bugün yönetime önemli uyarılarda bulunarak, DSÖ ve vergi politikalarına karşı duruş sergiledi. “Bıçak kemiğe dayandı” diyen Yalçın, “Haddinden fazla şiddet, gayedeki hikmeti yok eder” sözleriyle dikkat çekti.

Yalçın, parti teşkilat mensupları ile yaptığı görüşmede, Dünya Sağlık Asamblesi’nin toplantısının 27 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasına ertelendiğini belirterek, birçok hükümetin DSÖ’nün çağrılarına “Hayır” dediğini vurguladı. “Biz de ‘Uluslararası sisteme HAYIR diyebilen bir Türkiye istiyoruz!’” diyen Yalçın, Türkiye’nin hâlâ bu yönde adım atmak için vakti olduğunu ifade etti. Yalçın açıklamasında şunları söyledi:“Ülkemizi Siyonist GLOBAL RESET’çi lobilere, AGARTHA ve CHABAT lobisinin operasyon alanı haline getirmek isteyen çevrelerin oyununa gelmeyelim. İstiklal Marşı’nın şairinin uyarılarına kulak verin. DSÖ’nün erteleme kararı tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmayın. ‘Uysal atın çiftesi pektir’ derler; kendi düşen ağlamaz. Bizi kimse uyarmadı demeyin, uyarıyoruz. Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Durun kalabalıkları, bu sokak çıkmaz sokak,’ haykırıyoruz. Bu kadar vergi milleti canından bezdirdi. Siyaset, zam ve para politikasının polemiklerinden harap ve bitap düştü. Her gün yeni bir zamla uyanıyor, paramızın değer kaybı endişesiyle günü geçiriyoruz.Sonuçta gemisini kurtaran kaptan oluyor. Ya siyasetin himayesine girip vergi iadesi ve hibe alıyor, ya da batma noktasına geliyor. Geçen yıl bütçe açığımız 1 Trilyon 374 milyar oldu. 2024 için öngörülen bütçe açığı 2 Trilyon 652 milyar lira. Bu verileri bir kalp ya da tansiyon hastasına uyarlarsanız, hasta entübe edilir”dedi.

Yalçın, Rizeli çay üreticilerinin çaylarını sokağa dökerek protesto ettiğini ve öfkeli kalabalıkların tepkisini masum göçmenlerden çıkarmaya çalıştığını hatırlatarak, esnafın yazar kasalarını sokağa atma noktasına gelebileceği konusunda da uyardı.

Bedri Yalçın, yönetimi DSÖ’ye ve ağır vergi politikalarına karşı durmaya çağırarak, milletin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı. “Bu tehlikeli gidişata karşı durmak için tüm siyasileri, medya kuruluşlarını, STK’ları, akademiyi ve halkımızı harekete geçmeye davet ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir