Paylaş
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği YEDEP 2024 kapsamında gerçekleştirilecek sağlık seminerlerinin ilkini gerçekleştirdi. Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen etkinlikte Diyetisyen Şule Kaya sağlıklı beslenmeye ilişkin genel bir tablo çizerek kadınların sorularını yanıtları.
Etkinlik başlangıcında söz alan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan iki sene önce başlattıkları ve tüm ülkeye yayılan bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek kampanyasına değinerek “Burada bulunan herkes bu kampanyanın imzacısı oldu. Bu kampanyayı bu kentte büyütüp tüm Türkiye’ye yaydık. Kampanyanın talebi, bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebi hala önemini koruyor. Bu talebimiz kazanıma dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.
Selda Arslan’dan sonra sözü alan diyetisyen Şule Kaya alışvrişteki ufak tefek değişimlerle sağlıklı beslenme koşullarının oluşturulabileceğini ifade ederek “Markete gittiğimizde beyaz un yerine tam buğday unu, sıvıyağ yerine zeytinyağ alarak ekstra sağlıklı besin alışverişi yapmadan sağlıklı beslenmeye başlayabiliriz.” dedi. Beslenmenin sağlığı korumak, yaşam kalitesini yükseltmek için önemli olduğuna değinen Kaya “Şimdi yetersiz beslenme dediğimizde aslında yetersiz
dediğimiz kısım vücudumuzun enerji kaynağı aldığı besinlerin yetersiz olması. Vücudumuzun kendi metabolizmasını çevirebilmesi için besinlere ihtiyacı var. Biz burada az yiyerek zayıflık ve zayıflığın getirdiği hastalıklarla, çok yiyerek şişmanlık ve şişmanlığı getirdiği rahatsızlıklarla var olan metabolizmayı ne yazık ki hasara uğratıyoruz.” diye konuştu. Kaya konuşmasında beslenmedeki temel öğelerin önemi vurgu yaparak “Ağzınızda bir lokmayı kaç defa çiğniyorsunuz? On defa çiğnemeniz gerekiyor. Danışanlarımdan da en çok duyduğum şey sindirim problemleri yaşıyorum, bende hep bir şişkinlik var. Şimdi bir depo çalışanı olduğunuzu düşünelim. Böyle olduğunca size yukarıdan kütleler geliyor. Belli bir zamanda bunu ne kadar parçalayabiliriz? İster istemez performansta düşüklük olacak. Oradan giden kalın bağırsağa gidiyor, o da inceltmekte zorlanıyor. Bu sefer vücut ekstra efor harcarken vücut için gerekli besinleri alamıyor.” dedi. Etkinlik katılımcıların soru ve cevaplarıyla sona erdi.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir