Paylaş

 

Projelerini kim çizdi hangi kriterler göz önüne alındı bilemem ama sürekli büyüyen bir Kocaeli düşünüldüğünde yeni Valilik ve yeni emniyet müdürlüğü binalarımızın şimdiden mevcut ihtiyaca cevap vermekte zorlandığı çok belli.

Ulaşımdan giriş çıkışlarda yaşanan zorluklara, otopark ihtiyacına kadar her geçen gün büyüyen nüfus en az 5 milyona göre hesaplanıp projeler ona göre planlansa idi şimdiden bu zorluklar çekilmezdi diye düşünüyorum.

Yeni valiliğin karşısında ki faal olmayan real avm’nin otoparkı da başka bir proje ile dolduğunda bu konuda ki sıkıntı daha da artacak gibi görünüyor.

Sabahları yaşanan sorunlardan biri de Kocaeli Valilik binası önünde yolcu indirilirken yaşanan sorunlar, bunların bazıları ticari araç bazıları da valiliğe eşini getirerek kapı önünde bırakıp kısa süreli duraksayan araçlar.

Tabi her olayda olduğu gibi bu olayın da birkaç boyutu var bir boyutu orada her sabah bu sorunla uğraşan polis, diğer boyutu da her gün orada yolcu indirme zorunluluğu olan vatandaş.

Kimi dinlerseniz hak verirsiniz! Öyle bir durum.

Şayet yolcu indirilirken ana kapı yakınında bir cep olmadığı için valilik önünde duraksamak zorunda olan araçlara bir çözüm bulunmaz ise bu sorun ileride daha büyük sıkıntılara yol açacak gibi gözüküyor.

Şimdiden kapı çarpmalar bağırmalar bak ben seni uyardımlar başladı ise ileride vatandaş ile polisin karşı karşıya gelmemesi için çözüm kolluk kuvveti zoru ile değil mühendislik bir yaklaşım ile çözülmeli Seddar Yavuz Valimizin yönettiği bir yapıya da böylesi bir çözüm yakışır diye düşünüyorum.

İnşallah Kocaeli Valimiz sayın Seddar Yavuz ve il emniyet müdürümüz Faruk Karaduman sorunlarda haberdardır, ve sorun büyümeden teknik bir çözüm bulurlar.

Malum bazı insanlar sabahları sinirli, bazı insanlarda sağduyulu oluyor, olur da bir sabah kapısı çarpılan ve fırça yiyen ile, kapı çarpan fırça atan davranış özelliklerine sahip iki insan birbirine denk gelirse, valilik kapısı önünde yaşanacak olası bir gerginlik, şehrimiz ve Valiliğimiz açısından da hoş olmaz diye düşüyorum.

Çözüm ne ise bir an önce bulunmalı.

Yücel Alpay Demir.

Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir