Paylaş

Hafta sonu İlimtepe’de gerçekleştirilen Kadırga Şenliği’nde konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Adeta Anadolu’nun bir mozaiği olan Körfez’deki farklı kültürler bizim en büyük zenginliğimiz” dedi

“Körfez, Anadolu’nun kültür mozaiği”

Körfez’deki Karadenizliler, hafta sonu İlimtepe’deydi. Bu yıl 25.’si düzenlenen Kadırga Şenliği’ne katılanlar, akşam saatlerine kadar bol bol horon tepti. İlimtepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Karadenizli katıldı.

BİRLİKTELİĞİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Yazıcı, Körfez Trabzonlular Derneği Başkanı Adem Akova, Trabzon Arpalı Köyü Derneği Başkanı Adem Virdil’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Anadolu’nun farklı illerinden gelip Kocaeli’ne yerleşen vatandaşlarımız, kendi kültürlerini yaşatıyor. Buna en güzel örneklerden birisi de Karadenizli vatandaşlarımız.

ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜYORUZ

Bizler Körfez’de farklı kültürlerin bir arada yaşamasını, geleneklerini göreneklerini yaşatmasını önemsiyoruz ve zenginlik olarak görüyoruz. Bu zenginliklerin yaşaması için de her zaman olduğu gibi desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Başkan Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Milletvekili İlyas Şeker de konuşma gerçekleştirdi.

HORONA DOYDULAR

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Ülkemizin her şehrinden insanlarımız Körfez’de ikamet ediyor. Güzel ülkemizin her bir ilinden gelen hemşerilerimiz kendi  kültürel güzelliklerini yaşatıyorlar. Bu birlik ve ve beraberliğimiz devam etsin” dedi. Konuşmaların ardından Sabiha Altunay, Yılmaz Kasapoğlu, Ahmet Ekşioğlu, Mesut Çakır ve Ziver Çakır’ın sahne aldığı etkinlikte Karadenizliler bol bol horon tepti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.