Paylaş

Kartepe Belediyesi özel bir hastane işbirliğinde Kartepeli kadınlara sigarayı bırakma semineri düzenlendi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Kartepe Belediyesi ve özel bir hastane işbirliğinde seminer düzenlendi. AVM’de düzenlenen seminerde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Özyılmaz tarafından katılımcılara bilgi verildi.

20 DAKİKA DA NABIZ NORMALLEŞİYOR

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr.Özyılmaz “Sigara dumanı 4 binden fazla zehirli, tahriş edici ve kansere yol açan kimyasal madde içermektedir. Bu kadar maddenin yanı sıra tütündeki nikotin, ciddi bağımlılık yapma özelliğine sahiptir. Sigarayı bırakmamızla birlikte ilk 20 dakikada kalp atışı hızı normal değerine düşer, 12’inci saatten itibaren kandaki karbondioksit seviyesi normale döner. 2 hafta ile 3 ay arasında kişinin akciğer fonksiyonlarında düzelme görülür” ifadelerini kullandı.

KANSER RİSKİ AZALIYOR

Sözlerine devam eden Özyılmaz “1-9 ay arasındaysa öksürme ve nefes darlığı gibi belirtiler azalır. 1 yılın sonunda koroner kalp hastalığı riskiniz sigara içen birinin yarısı kadardır. 10. yılın sonundaysa akciğer kanseri riskinin sigara içen birinin yarısı kadar olduğu biliniyor. 15 beş yıl sonra koroner kalp hastalığı riski sigara içmeyen biriyle aynı seviyeye iniyor” ifadelerini kullandı. 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.