Paylaş

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında eğitimci yazar Haluk Öztekin’i konuk etti. Öztekin, Hayata bakışımızdaki farkındalıklara ışık tuttu.

İzmit Sabancı Kütür Merkezi Çok Amaçlı Eğitim Salonu’nda, “Hayata Bakışımızdaki Farkındalık” konulu seminerde konuk konuşmacı Haluk Öztekin, Kendine has üslubu ve akıcı anlatımıyla hayata bakışımızdaki farkındalıklarla ilgi önemli bilgiler paylaştı. Programa; İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ercan Yamen, müdür yardımcısı Ayhan Zeren, şube müdürleri, kütüphane, müze ve daire personeli ile davetliler katıldı.

HER GÜN YENİDEN ÖĞRENMEK

Programda, şehitlerimizi rahmetle anarak sözlerine başlayan Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen,” Eğitim çalışmalarımızı bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Hayat hızla değişiyor. Bizlerin bu değişime ayak uydurarak yenilenmek gerekiyor. ‘Benim öğrenecek bir şeyim yoktur’ denmeye başlandığı zaman çürüme başlar. Hayatın düzenine ve değişimine ayak uydurabilmek için yenilenmek, her gün yeniden öğrenmek gerekir. O yüzden bu çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

“HERKES AYNIYSA SIKINTI VAR!”

Daha sonra söz alan konuk konuşmacı Haluk Öztekin ise özetle şunları kaydetti: “Bugün ben sizin bilmediğiniz şeyleri değil aslında her gün kullandığınız şeyleri anlatacağım. Bildiklerimizin miktarını anlatacağım. Karşılaşan her iki kişiden birinin bildiğini diğeri bilmiyor. Egonuzdan kurtulup kendinize dönmediğiniz sürece bu kıskaçtan çıkma şansımız yok. Bir toplumda herkes aynıysa sıkıntı vardır. Toplumu güzel yapan farklılıklarıdır. Farkındalık kişisel gelişimin en alt basamağıdır. Anne babamızın bizi bıraktığı yerden sonra ne kadar ilerlediğimiz bizim farkındalığımızdır”

“RİSK ALMAK BAŞARI GETİRİR” 
“Herkesten ve her şeyden bilgi almaya açık olmamız gerekir. Farkındalık hayatın size verdiği nimetleri bilmektir. Karşındaki insanlarla empati yapmaktır. İşinizi severseniz akşama kadar keyif yaparsınız. Ama işinizi sevmiyorsanız sekiz saat nezarette kalmış gibi akşam eve bitik dönersiniz. Benim gençlere tavsiyem meslek seçerken ben bu işi dünyanın her yerinde yaparım diyorsanız seçin. Annemizin dizinin dibinde oturmak için dünyaya gelmedik. Harekete geçin bir şeyler yapın. Risk almak her zaman başarıyı getirir” Sunumun ardından konuşmacıya plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.